Workshop: Soluții pentru publicarea lucrărilor de cercetare și susținerea procesului de selecție a revistelor în România

Apr 04, 2017
Dorin Brindescu
  • aprilie 26, 2017
    9:00 am - 2:30 pm

În premieră națională, ScholarOne, în colaborare cu Clarivate Analytics (noua entitate Thomson Reuters IP&S) și Enformation, te invită la workshop-ul intitulat „Soluții pentru publicarea lucrărilor de cercetare și susținerea procesului de selecție a revistelor în România”, dedicat tuturor editorilor din țară.

Data: 26 Aprilie 2017.
Interval orar: 09:00 – 14:30.
Locație: Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” – AULA (Strada Boteanu, nr.1, București, intrarea din Calea Victoriei 88, București, 030167)

Speakeri:
- David H. Thomas, Sales Manager at EMEA & Asia Pacific at ScholarOne;
- Emma Dennis, Relationship Manager at Publishing and Associations at ScholarOne;
- Massimiliano Carloni, Strategic Business Manager at Clarivate Analytics (formerly known as Thomson Reuters IP&S);
- Iulian Țanea
Country Coordinator for Romania and Republic of Moldova at CEEOL
Dr. Mihai Săndulescu și Dr. Oana Săndulescu – directori executivi, Asociația pentru Creșterea Vizibilității Cercetării Științifice

 Descriere eveniment:

  1. Soluțiile Clarivate Analytics pentru susținerea procesului de selecție a revistelor și cele mai bune practici de publicare a lucrărilor de cercetare, pentru evaluarea performanței cercetării din România (prezentarea va fi susținută în limba engleză)
    În această sesiune vei participa la discuții despre importanța procesului de selecție a revistelor și vei afla cum poți să susții o abordare bazată pe dovezi pentru construirea unor strategii de publicare de succes. Vei căpăta răspunsuri la întrebări precum „Cum putem monitoriza temele de cercetare emergente și actuale?” sau „Cum putem identifica parteneriate strategice în publicarea academică?” și multe altele. De asemenea, se vor evidenția bune practici de evaluare a cercetării din publicațiile științifice și academice.
  1. Îmbunătățirea procesului de publicare a revistelor – bune practici pentru edituri (prezentarea va fi susținută în limba engleză)
    Partea a doua a workshop-ului îți va prezenta importanța îmbunătățirii calității și vizibilității unei publicații prin investițiile făcute în sistemele online de management al recenziilor. Vei descoperi că aceste acțiuni înseamnă primul pas spre extinderea statutului revistei pentru: a atrage cei mai buni autori, a diminua numărul problemelor întâmpinate de recenzor și a reduce timpul de publicare. Totodată, investițiile menționate pot ajuta editorii să adere la standardele globale de publicare a revistelor în cercetarea științifică academică. ScholarOne este un model în domeniu, stabilind un proces de recenzie formal, verificat în întregime. În plus, poate ajuta la găsirea și validarea recenzorilor din Web of Science, care au specializarea corespunzătoare pentru lucrările de cercetare.
  1. Revista Research & Education, un nou proiect Enformation
    Lansarea oficială a revistei online, open-access Research and Education, care ți se adresează atât ție, cât și studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și cercetătorilor români din toate domeniile.
  1. Științele sociale și umaniste – de la publicare națională la vizibilitate internațională prin CEEOL (Central and Eastern European Online Library)
    De peste 15 ani, Central and Eastern European Online Library susține comunitatea academică din România prin diseminarea la nivel internațional a publicațiilor ce provin din domeniul științelor sociale și umaniste. În anul 2016, CEEOL a lansat o nouă platformă, dedicată utilizării multiple, din punct de vedere al cititorului, bibliotecarului și administratorului de conținut. La acest eveniment, Iulian Țanea îți va prezenta evoluția indexărilor în CEEOL și elementele-cheie care te ajută la o mai bună vizibilitate a publicațiilor, articolelor, cărților și documentelor din categoria „literatură gri”.

Profită de prezența invitațiilor noștri în București și vino la eveniment! Sigur vei afla noutăți și îți vei clarifica anumite nelămuriri despre procesul de editare, publicare și promovare a revistelor științifice și academice!

Pentru mai multe informații ne poți contacta la adresa: office@e-nformation.ro.

Descarcă agenda evenimentului!

Locație

Adresă:
Calea Victoriei 88, București030167
Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.