Noile funcționalități ale platformei Oxford Academic

Mar 01, 2017
Dorin Brindescu

Oxford University Press și Silverchair Information Systems au colaborat la nivel tehnologic pentru a dezvolta noua generație a platformei digitale destinată conținutului și serviciilor OUP.

Noua platformă Oxford Academic îți oferă, în calitate de utilizator, cea mai inovatoare experiență digitală, reunind, pentru prima dată, într-un singur loc, atât resursele academice și serviciile OUP, cât și întreaga lor comunitate.

Platforma Oxford Academic conține toate revistele Oxford Journals, majoritatea cărților e-books și întreaga gamă de produse online. Prin accesul la noua platformă, vei putea beneficia de funcționalități noi și îmbunătățite constant, iar cercetarea ta va deveni o călătorie tehnologică performantă și inedită.

Elementele și caracteristicile prin care se remarcă platforma Oxford Academic:

 
-Motorul de căutare, rapid și îmbunătățit din punct de vedere al recunoașterii semantice, care identifică termenul/termenii inclusiv dintre imaginile și materialele video.
-Designul adaptat la formatele tuturor interfețelor disponibile (desktop, mobil și tabletă), care îți permite o experiență de cercetare constantă și confortabilă.
-Arhitectura intuitivă a plaetformi, care îți oferă posibilitatea de a dispune facil și rapid de noile servicii și funcționalități pe care le integrează OUP.
-Includerea PubMed, Shibboleth, Altmetric, and Crossref încă din faza de lansare.
-Multiplele noi opțiuni de căutare: fie prin întreg conținutul site-ului, fie doar prin conținutul cuvintelor-cheie, fie doar prin tematica unei revistei.
-Lista de filtre extinsă și îmbunătățită, astfel încât să poți căuta conținut după: mijlocul media, subiect, cuvânt-cheie, tipul articolului, publicații recente, disponibilitate.
-Căutarea mixtă, care îți permite afișarea concomitentă a articolelor, revistelor, materialelor media și a altor tipuri de conținut.
-Actualizarea înregistrărilor MARC și a listelor KBART.
-Înregistrarea ușoară și rapidă.

OUP a dorit să se asigure că noua platformă va corespunde așteptărilor utilizatorilor. Astfel, pentru crearea și optimizarea acesteia a adunat informații și feedback de la bibliotecari, cercetători, practicieni, academicieni și studenți prin interviuri, chestionare și testări online. Rezultatul îl reprezintă actuala platformă Oxford Academic, adaptată special nevoilor tale. Oxford Academic te ajută să găsești conținutul necesar, printr-o analiză performantă a datelor, și îți pune la dispoziție multiple instrumente tehnologice avansate.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.