Oxford Online Resources. O resursă online diferită față de Oxford Journals.

Apr 06, 2016
Adelina Andreescu

În cadrul activității dvs. de cercetare sau documentare, ați accesat probabil articole din colecțiile de reviste ale celei mai mari edituri universitare din lume. Dar știați că Oxford University Press vă mai pune la dispoziție un alt tip de resurse, reunite sub denumirea de Online Resources sau Online Products? Acestea includ titluri de cărți, dicționare, enciclopedii și lucrări de referință care se pot dovedi extrem de valoroase, atât pentru studiu, cât și pentru documentare și cercetare.

Oxford Scholarship Online
Actualizată de zece ori în fiecare an cu noi cărți, Oxford Scholarship Online (OSO) este o bibliotecă online dedicată cercetării, în continuă dezvoltare, care cuprinde cele mai recente lucrări ale unor academicieni în plină dezvoltare, alături de cele ale celor mai recunoscute nume în domeniu. OSO oferă acces la peste 12.000 de lucrări și monografii științifice de la Oxford University Press, acoperind subiecte diverse, de la științe umaniste, la științe sociale, medicină, științe și drept.

Colecția este relevantă și datorită faptului că include numeroase lucrări despre Europa de Est, inclusiv lucrări ale unor autori români, sau care fac referire la România:

Visions of the Ottoman World in Renaissance Europe
Andrei Pippidi, Universitatea din București
The far right in the Balkans
Vera Stojarova, Masaryk University

Beneficiile platformei:

  • Abstracte și cuvinte cheie la nivel de carte și capitol
  • Filtre de căutare după subiect
  • Cuprins cu hyperlink-uri pentru o navigare ușoară
  • Opțiuni de căutare în rezultate
  • Fișiere pdf ce pot fi descărcate pentru a studiul offline

Oxford Reference
Oxford Reference este platforma ce găzduiește publicațiile de referință ale OUP, reunind peste 2 milioane de înregistrări și 16.000 imagini în două colecții excepționale. Cu peste 120 de subiecte cheie, dicționare lingvistice și de citate, Oxford Quick Reference este destinat utilizatorilor care doresc să verifice rapid o informație, care caută date esențiale, verificate referitor la un concept, o persoană sau un termen. Oxford Reference Library oferă conținut aprofundat, specializat din Oxford Encyclopaedias și Oxford Companions, ca și lucrări ale unor parteneri OUP, permițând utilizatorilor să își dezvolte mai departe activitatea de cercetare.

Oxford Art Online
Grove Art Online este cea mai importantă enciclopedie științifică de artă, acoperind atât arta occidentală, cât și cea ne-occidentală, organizată în articole, bibliografii și mii de imagini cu opțiuni de căutare. Resursa este găzduită pe platforma Oxford Art Online, împreună cu The Benezit Dictionary of Artists, principala resursă de biografii, care include aproape 170.000 de artiști. Benezit se distinge prin faptul că include și artiști mai puțin cunoscuți, imagini ale semnăturilor artiștilor, înregistrări ale licitațiilor și liste ale proprietăților muzeelor.

Sub îndrumarea editorială a Dr. Alla Rosenfeld, Benezit a fost actualizat cu 35 de articole noi, care extind conținutul și diversitatea colecției cu noi artiști din Rusia și Europa de Est, inclusiv România:

Kazimir Severinovich Malevich, painter
Body art in Eastern Europe

Oxford Music Online
Oxford Music Online este platforma ce găzduiește Grove Music Online, un compendium complex de texte științifice extrase din The New Grove Dictionary of Music and Musicians (2 ed.), The New Grove Dictionary of Opera și The New Grove Dictionary of Jazz (2 ed.). Totodată, Grove Music Online include articole și bibliografii noi și actualizate, disponibile exclusiv online.

O serie de noi articole au fost adăugate, ca parte a proiectului Southeastern and East Central Europe update project, care a început în 2013. Proiectul urmărește să actualizeze și să extindă acoperirea Grove Music Online în Europa de Sud-Est și de Est. Unul din cele mai recente articole adăugate vorbește despre Opera Națională din Cluj-Napoca sau despre cultura muzicală din Bulgaria.

Dacă doriți mai multe informații despre titlurile cuprinse în colecții, sau pentru a solicita o perioadă de acces gratuit prin instituția dvs, contactați-ne la sales@enformation.ro.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.