ProQuest – partener E-nformation

Sep 22, 2016
Ovidiu Petroianu

Latest Events

27 OCT - Sesiune paralela de lucru 12:00 - 13:00 - Content Diversity - supporting students and researchers with a large variety of content

ProQuest has been investing heavily in offering a vast variety of content types in order to serve the different needs and interests of students and researchers in the educational system in Romania. In our session we will present how ProQuest Central has grown in content and what new databases have been added. We will provide an update on the Dissertation & Thesis trial in Romania and explain how institutions can help researchers to promote their dissertations by uploading them to the ProQuest Dissertation database. At the end we will give an update on eBooks, RefWorks and other new products

Despre ProQuest

ProQuest este un partener-cheie pentru proprietarii de conținut de toate tipurile, care conservă și care permite accesul la aceste informații ample și variate. Aceste parteneriate au construit o colecție de conținut în creștere, care acum cuprinde:

  • 90.000 de surse autorizate,
  • peste 6 miliarde de pagini digitale și se întinde pe șase secole.
  • cea mai mare colecție de dizertații și teze din lume;
  • 20 de milioane de pagini și trei secole de istorie din ziare internationale, naționale, regionale și de specialitate;
  • peste 450.000 de cărți electronice;
  • ample colecții multidisciplinare cuprinzand cele mai importante reviste și periodice academice din lume;
  • arhive unice ale colecțiilor istorice digitizate din biblioteci și muzee mari, precum și organizații diverse, precum Royal Archives, Associated Press și National Association for the Advancement of Colored People.

Acest conținut vast permite cercetări serioase în aproape orice subiect de cercetare din perspective multiple și în mai multe formate. Precizia procesului de căutare a conținutului este activat prin capacitatea recunoscuta a ProQuest de a structura datele pentru un acces simplu și descoperirea de către studenți, cercetători și utilizatori a informațiilor de toate tipurile. Aceste tehnologii ProQuest descopera conținutul potrivit la momentul potrivit, în timp ce altele fluidizeaza rutine de cercetare cu suport bibliografic automat și de gestionare a documentelor, furnizand platforme on-line in orice moment, in orice loc. Pentru bibliotecari, ProQuest este un partener esențial în stimularea transformării organizațiilor lor, oferind un sistem practic și interoperabil Software-as-a-Service (SaaS), soluții pentru achiziție, evaluare, management și marketing a colecțiilor de informații.

PROQUEST Central oferă acces la textul integral și la rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, rapoarte, ziare, cărți de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociații academice, asociații profesionale din intreaga lume.

Totalizând peste 22.600 de titluri periodice, disertații, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 30 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, știință și tehnologie, medicină și sănătate, literatură, societate și cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educație. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toți cercetătorii, de toate nivelurile, precum și o colecție inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.

Continutul academic inclus pe platforma ProQuest este disponibil in Romania incepand cu anul 2004, fiind abonat atat prin programe multi-institutionale pentru acces la resurse electronice de documentare, cat si individual, de catre institutiile de cercetare interesate.

proquest mica

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.