Elsevier – partener E-nformation

Sep 22, 2016
Dorin Brindescu

Latest Events

Pentru Accesul mobil vă rugăm să vă logați în pagina Profil instituțional!

Listă Instituții” SCOPUS   Listă Instituții

Acces mobil Acces IP

 

SCIENCE DIRECT   Listă Instituții

Acces mobil Acces IP

 

REAXYS   Listă Instituții

Acces mobil Acces IP

 

Mai multe detalii pe anelisplus.ro.

28 iunie 2022 - Webex Elsevier: Increase the Visibility of your Scholarly Journal

Elsevier & Enformation vă invită la seminarul online cu tema„Increase the Visibility of your Scholarly Journal, 28 iunie 2022”.

Data: 28 iunie 2022
Orar: 18:00
Locație: Online

Alăturați-vă acestui workshop, cu Promita Chatterjidirector de reviste la Elsevier’s Digital Commons, în conversație cu dr. Ornella Piazzaeditor al revistei de Medicină translațională de la Universitatea din Salerno. Sesiunea va începe cu un studiu de caz și apoi va trece la explorarea activităților cheie care pot crește vizibilitatea și succesul jurnalului. Subiectele vor include:
– Ce să iei în considerare atunci când lansezi un jurnal
– Creșterea vizibilității și internaționalizării
– Utilizarea valorilor pentru dezvoltarea strategiei editoriale
– Acceptare în indici

Pentru a vă înscrie la acest webinar, accesați link-ul: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_EZCGzaL1R0eDk6fqbhPnZQ
În urma acestui seminar, NU se vor acorda certificate de participare.

12 mai 2022 - Webex Elsevier: Noi funcționalități în Scopus

Elsevier & Enformation vă invită la seminarul online cu tema„Noi funcționalități în Scopus, 12 mai 2022”.

Data: 12 Mai 2022
Interval orar: 10:00 – 11:00
Speaker: Trainer Elsevier
Locație: Online

Scopus este cea mai mare bază de date de rezumate și citări din surse peer-reviewed și este echipată cu instrumente pentru a urmări, analiza și vizualiza datele despre publicațiile științifice. În acest webinar veți învăța: ce informații pot fi găsite în baza de date Scopus și ce funcționalități noi au apărut în baza de date Scopus în ultimul an.

Link înregistrarehttps://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_6_Lako3sSJudafjqrgMwUg

Pentru mai multe sesiuni oferite de Elsevier va rugam sa consultati https://www.elsevier.com/pl-pl/events/elsevier-training-and-demo-webinars

Acest curs va dura 60 de minute, este gratuit și se adresează tuturor utilizatorilor ScienceDirect.

24 martie 2022 - Webex Elsevier: Accelerați-vă cercetarea cu ScienceDirect

Elsevier & Enformation vă invită la seminarul online cu tema„Accelerați-vă cercetarea cu ScienceDirect, 24 martie 2022”.

Data: 24 Martie 2022
Interval orar: 10:00 – 11:00
Speaker: Trainer Elsevier
Locație: Online

Obțineți sau extindeți cunoștințe, descoperiți mai multe informații și realizați mai multe descoperiri cu funcțiile ScienceDirect. Platforma principală de text integral Elsevier reunește publicații de înaltă calitate cu tehnologie puternică. Aflați cum să obțineți acces de la distanță, să configurați alerte și recomandări personalizate, să accesați istoricul lecturilor dvs. și multe altele.

Link înregistrare: https://elsevier.zoom.us/webinar/register/WN_ysy7rtcITgCRkDoyO-yRWQ

Pentru mai multe sesiuni oferite de Elsevier va rugam sa consultati https://www.elsevier.com/pl-pl/events/elsevier-training-and-demo-webinars

Acest curs va dura 60 de minute, este gratuit și se adresează tuturor utilizatorilor ScienceDirect.

26 octombrie 2021 - Conferința Enformation - prezentare plenară: Understand SDGs with Elsevier: SDGs' research content and its impact

În cadrul Conferinței Enformation din acest an, Elsevier a susținut o prezentare plenară privind produsele care pot ajuta instituțiile din România în procesul de cercetare și analiză cu ajutorul Scopus și SciVal:

Descarca prezentarea
Septembrie 2021: Science Direct – acces deschis la colecțiile de cărți electronice

Consorțiul ANELIS Plus și Elsevier au semnat un acord care oferă membrilor consorțiului acces la peste 590 de titluri. Achiziția acestor colecții asigură accesul complet și comprehensiv la informația științifică actuală specifică cărților. 

Seriile de cărţi achiziționate fac parte din Science Direct Book Series and Handbook Series Package, conțin 590 de titluri unice, organizate pe 67 serii, după cum urmează:

Advances in Carbohydrate, Chemistry and Biochemistry, Advances in Catalysis, Advances in Chemical Engineering, Advances in Heterocyclic Chemistry, Advances in Inorganic Chemistry, Advances in Organometallic Chemistry, Advances in Physical Organic Chemistry, Advances in Biomembranes and Lipid Self-Assembly, Advances in Quantum Chemistry, The Alkaloids: Chemistry and Biology, Annual Reports in Computational Chemistry, Annual Reports in Medicinal Chemistry, Annual Reports on NMR Spectroscopy, Profiles of Drug Substances, Excipients and Related Methodology, Methods in Chemical Process Safety, Advances in Chemical Pollution, Environmental Management and Protection, Advances in Applied Mechanics, Advances in Computers, Advances in Heat Transfer, Advances in Bioenergy, Advances in Agronomy, Advances in Botanical Research, Advances in Ecological Research Advances in Food and Nutrition Research, Advances in Insect Physiology, Advances in Marine Biology, Fish Physiology, Advances in Food Security and Sustainability, Stratigraphy & Timescales, Advances in Cancer Research, Advances in Clinical Chemistry, Advances in Genetics, Advances in Protein Chemistry and Structural Biology, Current Topics in Developmental Biology, Current Topics in Membranes, The Enzymes, International Review of Cell and Molecular Biology, Methods in Cell Biology, Progress in Molecular Biology and Translational Science, Vitamins & Hormones, Advances in Applied Microbiology, Advances in Immunology, Advances in Microbial Physiology, Advances in Parasitology, Advances in Virus Research, Methods in Microbiology, Advances in Pharmacology, Progress in Medicinal Chemistry, Side Effects of Drugs Annual, International Review of Neurobiology, Progress in Brain Research, Advances in Neurotoxicology, Developments in Neuroethics and Bioethics Advances in Stem Cells and their Niches, Advances in Atomic, Molecular, and Optical Physics Advances in Geophysics, Advances in Imaging and Electron Physics, Semiconductors and Semimetals, Solid State Physics, Progress in Optics, Advances in Child Development and Behavior, Advances in Experimental Social Psychology, Advances in the Study of Behavior International Review of Research in Developmental Disabilities, Psychology of Learning and Motivation, Advances in Motivation Science, Advances in Transport Policy and Planning.

Cercetătorii, profesorii, studenții și specialiștii utilizează ScienceDirect pentru a îmbunătăți modul în care regăsesc, citesc, înțeleg și diseminează rezultatele cercetărilor științifice.

LISTA DE TITLURI
Ce este Topic pages și cum te poate ajuta în activitatea ta?

Combinând tehnologia de vârf și conținutul esențial, ScienceDirect Topics îmbunătățește activitatea de cercetare. Cercetătorii din fiecare etapă a carierei lor științifice întâlnesc termeni și concepte necunoscute, necesitând astfel cunoștințe de bază și contextuale pentru a progresa. Dar uneori procesul de căutare în literatura de specialitate poate fi copleșitoare. De aceea, Elsevier a creat ScienceDirect Topics. Topic Pages este un serviciu gratuit și oferă cititorilor o bază de date cuprinzătoare și de încredere, ceea ce face mai ușor de găsit informațiile actuale chiar și în privința conceptelor complet noi sau mai puțin familiare. Acestea vă conectează la rezumate și acționează ca un instrument de nădejde, facilitând un mediu ideal pentru învățarea intuitivă și pentru a vă stimula creativitatea.

ScienceDirect Topics creează o experiență interactivă, aducând cunoștințe cuprinzătoare, de referință și interdisciplinare, necesare în procesul de cercetare.

Caracteristici și beneficii:

  • Sunt gratuite și pot fi accesate prin platforma ScienceDirect
  • Oferă sute de mii de pagini web complete și de actualitate
  • Oferă definiții și termeni asociați pentru fiecare concept
  • Furnizează fragmente de conținut de înaltă calitate, relevant, evaluat
  • Sunt extrem de vizibile prin motoarele de căutare
  • Includ conținut îmbogățit cu hyperlink-uri către alte subiecte de interes
  • Sunt legate de articole din reviste și capitole de cărți din ScienceDirect
  • Sunt disponibile în toate disciplinele științifice pe ScienceDirect

Aici găsiți un exemplu disponibil pe platforma ScienceDirect

Mai multe informații despre Topic Pages și cum vă pot ajuta în activitate:
ScienceDirect Topics pentru studenți, cercetători și mediul academic
ScienceDirect Topics for librarians

 

MAI 2020 - Acces la distanță pentru resursele abonate

Elsevier oferă o alternativă de acces la distanță pentru toți membrii consorțiului AnelisPlus prin intermediul verificării domeniului de e-mail. Membrii consorțiului își pot înregistra domeniile de e-mail și apoi toți utilizatorii care configurează conturi la Scopus sau ScienceDirect folosind adresa de e-mail din aceste domenii vor putea activa ei înșiși accesul la distanță. Această metodă permite accesul la resursele Elsevier direct și din orice loc din lume. Pentru a înregistra un domeniu de e-mail, vă rugăm să contactați dr. Katarzyna Gaca-Zajac, trimițând un e-mail la k.gaca-zajac@elsevier.com Pentru a facilita procesul, vă rugăm să includeți informații precum domeniile de e-mail care trebuie înregistrate, funcția dvs. și datele complete de contact, precum și instituția pe care o reprezentați. Vă rugăm să vă asigurați că mesajul dvs. este în trimis în limba engleză.

Mai multe informații despre această metodă: https://www.elsevier.com/solutions/sciencedirect/support/sd-tutorials/activating-using-remote-access-sciencedirect

MAI 2020 - RESURSE GRATUITE privind COVID-19

Elsevier continuă să ofere resurse cercetătorilor, bibliotecarilor și publicului pentru a ajuta la confruntarea cu situația pandemică. Acestea sunt cele două resurse create special pentru această perioadă:
• Novel Coronavirus Information Center – include directorul tuturor resurselor COVID-19 inclusiv acces gratuit la peste 21000 de articole cu text integral.
• COVID-19 resources for librarians – furnizează resurse utile în timpul pandemiei COVID-19. Această pagină va fi actualizată continuu, pe măsură ce vor deveni disponibile mai multe informații și resurse.

Despre Elsevier

Elsevier este un lider mondial in furnizarea de solutii informatice care ajuta utilizatorii sa ia cele mai bune decizii, sa ofere o ingrijire medicala mai buna si uneori, face descoperiri inovatoare în știință, sănătate, și tehnologie.

Elsevier pune la dispozitie solutii digitale bazate pe web, printre acestea se numara platformele: ScienceDirect, Scopus, Embase, Knovel, Reaxys și ClinicalKey.

Scopul editurii ELSEVIER este acela de a oferi excelenta, astfel ca anual peste 25% din informatia stiintifica publicata la nivel mondial poarta marca acestei edituri.

Platforma ScienceDirect ofera acces în text integral la reviste stiintifice de cercetare in format online, cărți academice, serii de cărți și enciclopedii online. Peste 20% din informatia aparuta la nivel global in domeniile stiinte exacte și stiinte umaniste, tehnologie și medicina este publicata pe platforma Elsevier Science Direct.

Accesand o singură platforma, utilizatorii au acces la peste 3,800 de reviste si peste 35,000 de cărți, care acoperă 24 de discipline majore din întreaga știință, tehnologie și sănătate. Se ofera acces la peste 14 de milioane de articole in text integral, cu o cota medie de citari de 25,3%.

SCOPUS este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzand reviste științifice, cărți și lucrări ale conferințelor internationale. Oferă acces la rezumatele articolelor stiintifice (peste 60 de milioane de inregistrari) din peste 21,500 de reviste științifice, peste 113,000 de cărți, 530 serii de cărți în domeniile științei, tehnologiei, medicină, științe sociale, și de arte și umaniste editate de peste 5,000 de edituri internationale. Utilizează ca instrument de evaluare indicele Hirsch care permite evaluarea autorilor și institutiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate și numărul de citări primite, oferind instrumente inteligente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea științifică.

EMBASE este cea mai vastă bază de date biomedicală internațională pentru cercetătorii din domeniile biomedicale și farmaceutice. Acesta permite urmărirea și preluarea de informații precise cu privire la medicamente și boli, de la studii pre-clinice până la informații toxicologice critice. Embase contine peste 31 de milioane de înregistrări indexate de la peste 8,500 de reviste, oferă încrederea și instrumentele de care cercetătorii au nevoie pentru a surprinde cele mai relevante și actualízate informații despre cercetarea biomedicală si studii clinice de farmacovigilență

REAXYS este o solutie Web pentru cercetatorii ce activeaza in domeniile chimie organica, anorganica și discipline conexe, și este bazata pe combinarea continutului din bazele de date CrossFire Beilstein, Gmelin si Patent Chemistry Database.

Reaxys este o bază de date online, unică in domeniul chimiei, cuprinzand compuși chimici și proprietăți factuale conexe, informații despre reacții și sinteză, precum și date bibliografice, colectate si afisate printr-o interfata interactiva.

Continutul academic inclus pe platforma Elsevier Science Direct este disponibil in Romania incepand cu anul 2007, fiind abonat atat prin programe multiinstitutionale pentru acces la resurse electronice de documentare, cat si individual, de catre institutiile de cercetare interesate.

elsevier logo

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.