Elsevier – partener E-nformation

Sep 22, 2016
Ovidiu Petroianu

Latest Events

În urma procedurilor de achiziție și abonare desfășurate de Asociația Universitătilor, Institutelor de Cercetare – Dezvoltare și Bibliotecilor Centrale Universitare din România – ANELIS PLUS, începând cu luna mai 2018 s-a deschis accesul la baze de date full text și bibliometrice. Lista instituțiilor care beneficiază de acces la bazele de date Elsevier:

 SCOPUS   Listă Instituții

Acces mobil Acces IP

 

SCIENCE DIRECT   Listă Instituții

Acces mobil Acces IP

 

Mai multe detalii pe anelisplus.ro.

6 Iunie 2018 - Sesiune plenara Conferinta ALLS, Extensia Sibiu - Elsevier - Old or New? Trends and Developments in Accessing Scholarly Content

Academic Experience contributes to the development of the society and sharing it helps the evolutionary process overall. With our partners help, during this session, we will try to present the trends in international research, the available tools and useful tips for the academic community in Romania.

Descarcă prezentarea

6 Iunie 2018 - Sesiune plenara Conferinta ALLS, Extensia Sibiu - In-Between Europe’ Researched: Measurable results of the Scientific Enterprise in Central and Eastern Europe

Using the Elsevier SciVal solution, this session will explore proofs of excellence and challenges that research faces in Central Europe, during the 20st century. From C vitamin to contact lens, from psychoanalysis to first reaction motor plane, the countries from Central and East Europe set the tone in many sectors of science. Unless, East Europe always had and keeps having obstacles from competitors. Witch is nowadays the research trend in East and Central Europe? One of the many questions that will get an answer during this session.

Descarcă prezentarea

25 Oct 2017 - Sesiune paralela de lucru 10:00 - 10:45 - Scopus workshop – clean your data in Scopus!

Scopus workshop will inform about news an updates from Scopus database and its practical part will focus on corrections of Scopus data.

26 Oct 2017 - Scopus Awards Romania 2017 - 19:00 - 22:00

Compania Elsevier este onorată să găzduiască a doua ediție a Premiilor Scopus Awards Romania 2017. Această ceremonie specială de premiere are scopul de a recompensa cercetătorii și instituțiile românești pentru contribuțiile lor la cercetarea globală, cu impact economic și social semnificativ. Premiile Scopus recunosc astfel munca intensă și energia pe care cercetătorii și instituțiile de vârf investesc în accelerarea cercetării românești, sprijinind astfel societatea românească și comunitatea de cercetare globală.

Premiile se acordă pentru două categorii principale:

  • Elsevier Scopus Award for Excellence in International Collaboration pentru o instituție cu un profil dezvoltat la nivel de colaborare internațională
  • Elsevier Scopus Award for Excellence in Global Contribution pentru un program de cercetare care contribuie semnificativ la un domeniu științific sau un subiect de importanță globală

Nominalizările vor fi anunțate pe 26 septembrie 2017. Laureații vor fi desemnați o lună mai târziu, încadrul cinei festive, care va avea loc la hotel Unirea din Iași pe 26 octombrie 2017.
Participarea la acest eveniment se face doar pe bază de invitație.
Pentru mai multe informații te rugăm să accesezi pagina evenimentului

8 dec 2016 - Sesiune Online, Scopus - Introducere
Vezi înregistrarea

Scopus este cea mai mare bază de date de abstracte și citări a literaturii științifice peer-reviewed, cu proprietatea de a urmări, analiza și vizualiza cercetarea.

Agendă:
– Ce este Scopus?
– Conținutul Scopus
– Metrici și instrumente de analiză
– Profilul de autor și instituție

 

27 oct 2016 - Sesiune paralela de lucru 12:00 - 13:00 - Life Science databases from Elsevier - from biology to bio-chemistry and chemistry - supporting efficient and fast retrieval of research information and data
Descarca prezentarea

 

When thinking of ELSEVIER researchers most often think about a largest scientific publisher in  the world.

This is still true, however Elsevier is developing new tools to support researchers in their work.

In  addition to full text journals and books followed by the bibliographic databases Elsevier is developing a new group of tools called “Factographic databases”.

Elsevier R&D Solutions is a portfolio of tools that brings together incomparable data assets, powerful analytics and technologies to help researchers invent and commercialize ideas, products and processes.

These solutions extract knowledge from scientific literature of high quality from all meaningful publishers and presents it in an organized, often graphical way to the researchers.

Solutions in the area of Life Science cover fields of molecular biology and genetics, bio-chemistry, bio-technology, chemistry, pharmacy, drug development and bio-medicine.

These solutions allow to find required information quickly and make sure that the retrieved info and data are complete.

27 OCT - Sesiune plenara 12:00 - 13:00 - Taking the Next Step: Enabling evidence-based research management in Romania and Europe.
Despre Elsevier

Elsevier este un lider mondial in furnizarea de solutii informatice care ajuta utilizatorii sa ia cele mai bune decizii, sa ofere o ingrijire medicala mai buna si uneori, face descoperiri inovatoare în știință, sănătate, și tehnologie.

Elsevier pune la dispozitie solutii digitale bazate pe web, printre acestea se numara platformele: ScienceDirect, Scopus, Embase, Knovel, Reaxys și ClinicalKey.

Scopul editurii ELSEVIER este acela de a oferi excelenta, astfel ca anual peste 25% din informatia stiintifica publicata la nivel mondial poarta marca acestei edituri.

Platforma ScienceDirect ofera acces în text integral la reviste stiintifice de cercetare in format online, cărți academice, serii de cărți și enciclopedii online. Peste 20% din informatia aparuta la nivel global in domeniile stiinte exacte și stiinte umaniste, tehnologie și medicina este publicata pe platforma Elsevier Science Direct.

Accesand o singură platforma, utilizatorii au acces la peste 3,800 de reviste si peste 35,000 de cărți, care acoperă 24 de discipline majore din întreaga știință, tehnologie și sănătate. Se ofera acces la peste 14 de milioane de articole in text integral, cu o cota medie de citari de 25,3%.

SCOPUS este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzand reviste științifice, cărți și lucrări ale conferințelor internationale. Oferă acces la rezumatele articolelor stiintifice (peste 60 de milioane de inregistrari) din peste 21,500 de reviste științifice, peste 113,000 de cărți, 530 serii de cărți în domeniile științei, tehnologiei, medicină, științe sociale, și de arte și umaniste editate de peste 5,000 de edituri internationale. Utilizează ca instrument de evaluare indicele Hirsch care permite evaluarea autorilor și institutiilor academice în baza raportului dintre articolele publicate și numărul de citări primite, oferind instrumente inteligente pentru a urmări, analiza și vizualiza cercetarea științifică.

EMBASE este cea mai vastă bază de date biomedicală internațională pentru cercetătorii din domeniile biomedicale și farmaceutice. Acesta permite urmărirea și preluarea de informații precise cu privire la medicamente și boli, de la studii pre-clinice până la informații toxicologice critice. Embase contine peste 31 de milioane de înregistrări indexate de la peste 8,500 de reviste, oferă încrederea și instrumentele de care cercetătorii au nevoie pentru a surprinde cele mai relevante și actualízate informații despre cercetarea biomedicală si studii clinice de farmacovigilență

REAXYS este o solutie Web pentru cercetatorii ce activeaza in domeniile chimie organica, anorganica și discipline conexe, și este bazata pe combinarea continutului din bazele de date CrossFire Beilstein, Gmelin si Patent Chemistry Database.

Reaxys este o bază de date online, unică in domeniul chimiei, cuprinzand compuși chimici și proprietăți factuale conexe, informații despre reacții și sinteză, precum și date bibliografice, colectate si afisate printr-o interfata interactiva.

Continutul academic inclus pe platforma Elsevier Science Direct este disponibil in Romania incepand cu anul 2007, fiind abonat atat prin programe multiinstitutionale pentru acces la resurse electronice de documentare, cat si individual, de catre institutiile de cercetare interesate.

elsevier logo

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.