Enfies


etalks-logo-no-text

Enfies

Enfies este un proiect social gratuit, care contribuie la susținerea programelor educaționale desfășurate în cadrul Universităților din București, în primă fază, focalizat pe următoarele direcții:
– familiarizarea studenților cu sursele de documentare academică acreditate, fapt care va duce pe termen mediu și lung la o creștere a calității lucrărilor elaborate de actualii studenți;
– familiarizarea studenților cu un mediu de lucru profesional, bazat pe livrabile și așteptări concrete, aspect care va ajuta la formarea pe o direcție aplicată a cunoștințelor dobândite de studenți în cadrul cursurilor universitare;
– încurajarea studenților care vor face parte din proiect de a lucra în grupuri extinse, împreună cu colegii lor, activități care vor ajuta la dezvoltarea abilităților practice de prezentare și susținerea bibliotecii universitare în diseminarea informațiilor academice acreditate în mediul educațional;
– identificarea oportunităților de lucru, care pot contribui la schimbarea percepției studenților asupra mediului educațional și profesional;
– creșterea numărului de studenți din anii terminali care rămân în mediul academic și/sau activează profesional în România.

Avantajele Universitatilor participante la program:

– un nou program în beneficiul direct al studenților, desfășurat de către Universitățile din București în parteneriat privat, program care poate fi raportat și care poate ajuta la atragerea de noi studenți către Universitățile din București;
– atragerea studenților către școlile masterale și doctorale coordonate de către Universitatea din București;
– atragerea studenților către activitatea editorială și de publicare științifică a Universităților din București;
– eficientizarea utilizării investiției în resurse de documentare disponibile în biblioteca Universității din București.

Train the Trainer


logo-train-the-trainer

Train the Trainer

 

Train the Trainer este un program desfășurat cu participarea și susținerea Anelis+, al cărei activități privește direct dezvoltarea depozitului național, formarea de personal avizat în utilizarea mijloacelor electronice de informare științifică, informarea și familiarizarea comunității academice cu utilizarea mijloacelor moderne de informare științifică, iar parțial evaluarea performanțelor științifice ale comunității naționale și diseminarea performanțelor obținute.  

Astfel, Enformation sprijină demersurile Anelis+ realizate în această direcție, programul Train the Trainer având ca scop formarea de personal calificat în utilizarea și diseminarea informațiilor cu privire la resursele electronice de documentare distribuite de Enformation. De asemenea, programul vizează organizarea de sesiuni și întâlniri de prezentare privind accesarea resurselor științifice electronice pentru instituții care nu sunt membre Anelis+, dar care desfășoară activități în domeniul educației și cercetării, urmărind extinderea accesului și pentru alte instituții publice cu activități în domeniul educației și cercetării.  

Analiza utilizării resurselor a evidențiat, în multe cazuri, necesitatea existenței unor specialiști proveniți chiar din instituțiile beneficiare ale accesului, care să poată asista permanent, în timp real, utilizatorii din respectiva instituție în procesul de documentare. Participanților la program le vor fi furnizate atât informații pentru îmbunătățirea cunoștințelor referitoare la resursele electronice, cât și pentru creșterea eficienței personale în transmiterea eficace a informațiilor așteptate de către un utilizator; un proces focusat pe acoperirea uniformă și integrală a nevoii de transmitere în timp real a informației referitoare la modul de accesare a informației științifice.  

În acest context, programul Train the Trainer va permite formarea de personal calificat în utilizarea și diseminarea informațiilor cu privire la resursele electronice de documentare distribuite de Enformation deoarece pentru folosirea eficientă a acestora sunt necesare instrumente care să intermedieze accesul, iar factorul uman poate fi considerat un echivalent al tutorialului online, care prezintă însă avantajul interacțiunii directe și al furnizării de informații particularizate pe necesitățile informaționale ale fiecărui utilizator.

 

 

peaceMED


logo_peacemed_proiecte_enformation

Medicii din România au de acum acces gratuit la cele mai importante publicații medicale din lume. Enformation a lansat portalul peaceMED, un proiect-pilot menit să vină în ajutorul medicilor implementat deja în peste 120 de spitale din România.

peaceMED oferă medicilor români posibilitatea de a consulta gratuit cele mai recente și complete publicații medicale din lume. Pe acest portal sunt disponibile în total 86.103 cărți, 8.037 reviste de specialitate, 992.300 de teste clinice și 14.000 de titluri de diagnostic și tratament.

Toate publicațiile academice disponibile provin de la edituri și parteneri de renume în domeniul medical, precum Ovid, BMJ, UpToDate, Cochrane, SpringerNature, Thieme, McGraw-Hill, Taylor&Francis, Cabi, Alexander Street.

Parteneriate


 logo peaceMED

Parteneriat peaceMED

Dacă te regăsești în misiunea proiectului peaceMED și crezi într-un sistem medical sănătos, cu doctori bine informați și pacienți bine tratați, avem câteva opțiuni prin care poți ajuta:

Sponsor
Adoptă un spital sau un grup de cadre medicale și asigură-te că nevoia lor de informare este garantată!
Prezentare Pachet Sponsor

Partener media
Preia în feed-ul companiei tale media ultimele noutăți despre proiectul peaceMED. Noi îți vom include identitatea vizuală în toate materialele proiectului.

Voluntar:
Alătură-te misiunii și trainerilor noștri specializați să promovezi proiectul peaceMED în spitalele din orașul tău. Activitățile promo sunt: training-uri, postare afișe, postări social media ș.a.

Parteneriat Conferinta

Dacă dorești să susții schimbarea pozitivă a Sistemului de Cercetare și Educație din România, devino partenerul nostru la conferința „Acces la literatura științifică”! În funcție de ceea ce ți se potrivește, poți fi:

Sponsor
Participă ca sponsor la conferința „Acces la literatura științifică”. Este important pentru noi să obții ceea ce dorești de la evenimentul nostru! De aceea, te invităm să descarci broșura de sponsor și să completezi formularul „Mă implic!”, iar noi te vom contacta în scurt timp ca să stabilim detaliile.
Prezentare Pachet Sponsor

Partener media
Preia în feed-ul companiei tale media ultimele noutăți despre conferință și ajută-ne să arătăm că educația și pasiunea oferă resurse suficiente pentru a obține performanțe și schimbări pozitive, chiar în România. Noi îți vom include identitatea vizuală în toate materialele de marketing.

Voluntar:
Vino alături de echipa noastră să promovezi conferința în universitățile și institutele de cercetare din orașul tău. Activitățile promo sunt: training-uri, postare afișe, postări social media ș.a., plus șansa de a cunoaște oameni interesanți și de a adăuga o nouă experiență la dezvoltarea personală!

REd Journal


Research and Educationt

Research and Education

Ce trebuie să știi despre revista Research and Education:

  • Este o revistă online, publicată anual, în regim open-access care se adresează studenților, masteranzilor, doctoranzilor, profesorilor, bibliotecarilor și cercetătorilor români din toate domeniile;
  • Oferă o perspectivă multidisciplinară asupra intereselor și soluțiilor existente în rândul comunității de cercetare din România, în fața problemelor întâmpinate în sistemul de învățământ și de cercetare;
  • Ilustrează povești de succes ale unora dintre autori, dovezi ale ambiției și ale ingeniozității umane, născute din dorința de a evolua și de a se afirma, demonstrând astfel că rezultatele excepționale pot apărea în orice condiții;
  • Împărtășește fapte reale și realizabile în mediul academic român, la nivel internațional și creează oportunități de afirmare tuturor membrilor din comunitatea de învățământ și cercetare din România.

ACCESEAZĂ… poate putem publica și povestea ta!

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.