IEEE/IET Electronic Library (IEL)

Website: http://ieeexplore.ieee.org

Lista titluri Lista de titluri

Ghid de utilizare Ghid de utilizare

Descriere:

IEEE este cea mai mare organizație tehnică profesională din lume dedicată progresului tehnologiei în beneficiul umanității. IEEE și membrii săi ghidează o comunitate globală prin publicațiile, conferințele, standardele tehnologice și activitățile profesionale și educaționale foarte citate.

IEEE/IET Electronic Library (IEL) oferă acces la peste o treime din literatura mondială actuală din domeniul ingineriei, a științei calculatoarelor, comunicațiilor și informaticii din întreaga lume, punând la dispoziție materiale de foarte bună calitate de la Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) și Institution of Engineering and Technology (IET).

Este o bază de date ideală pentru universități, corporații și agenții guvernamentale, fiind cea mai vastă și valorificată colecție disponibilă prin IEEEXplore, oferind informații inovatoare și instrumente de cercetare puternice.

IEL oferă beneficii cheie pentru cercetători:

 • Folosirea de idei, modele și aplicații noi cu cercetări de ultimă oră;
 • Dezvoltarea de soluții mai bune si mai rapid prin înțelegerea peisajului tehnologic;
 • Creșterea productivității prin revizuirea cercetărilor anterioare;
 • Accelerarea procesului de inovare și de dezvoltare a brevetelor cu acces convenabil la cercetarea verificată;
 • Creșterea producției științifice și a dezvoltării de noi cercetări.

Specificații:

 1. acces la conţinutul anului 2024 disponibil pe platformă pe perioada desfășurării contractului pentru toți membrii contributori ai lotului;
 2. acces la conţinutul anilor 1998-2023 (pentru arhive), în funcție de primul număr publicat al fiecărui titlu, pe perioada desfășurării contractului, pentru toți membrii contributori ai lotului.
 3. publicarea în regim de acces deschis (Open Access), în baza Acordurilor Transformative, a 30 de articole în revistele hibride și Gold Open Access, autorii de corespondență fiind afiliați instituțiilor care sunt abonate la colecția IEEE/IET Electronic Library (IEL).
 1. Actualizare zilnică, săptămânală, lunară sau trimestrială conform periodicităţii revistelor;
 2. Articolele științifice online în text integral sunt identice din punct de vedere al conținutului cu cele din varianta tipărită.
 3. Motorul de căutare al platformei IEEE Xplore® pentru pachetul IEEE/IET Electronic Library (IEL) permite căutarea simultan în toate numerele revistelor disponibile pe aceasta platformă online.
 4. Platforma oferă posibilitatea de acces multiplu, simultan la același document, care poate fi consultat de mai mulți utilizatori;
 5. Se pot efectua căutări prin inter-relaționarea colecțiilor, după cuvinte cheie, autor, titlul revistei, articolului sau căutări avansate după o serie de filtre introduse de cercetători.
 6. Oferă posibilitatea de configurare a unui cont personal prin care fiecare cercetător poate salva articolele de interes, căutările efectuate și bibliografii.
 7. Posibilitatea programării unor “alerte” (instrument de lucru care generează un e-mail către utilizator ori de câte ori apare un nou articol care satisface un cumul de criterii definit);
 8. Se oferă facilități de tipărire, salvare a informațiilor, a rezultatelor căutărilor, pe format de hârtie şi în format electronic (memory stick, CD/DVD, HDD), conform cu contractul de furnizare, Acordul de licențiere și termenii și condițiile de utilizare;

Cerinţele specifice de sistem necesare pentru accesarea şi livrarea conţinutului sunt următoarele:

 • Sistem de operare: Windows, Linux sau Mac OS;
 • Calculatorul de pe care se accesează platforma trebuie să fie conectat la internet;
 • Browser WEB standard ca Microsoft® Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari;
 • Adobe Acrobat Reader sau echivalent pentru descărcarea articolelor de text în format PDF;

Disponibil online la: http://ieeexplore.ieee.org

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.