Clarivate Analytics – Web of Science Core Collection, Journal Citation Reports, Derwent Innovations Index
Website: http://webofscience.com
Lista de titluri
Ghid de utilizare EndNote 2018
Ghid Web of Science
Ghid de Utilizare JCR
Descriere:
Clarivate Analytics este un lider global în furnizarea de conținut de primă clasă, analize de încredere și instrumente de inovație și tehnologie, pentru a răspunde nevoilor utilizatorilor, prin continuarea susținerii soluțiilor inovatoare pentru informații științifice prin acces la indexări locale, de specialitate, date și brevete
Cu ajutorul Clarivate Analytics utilizatorii au la dispoziție instrumentele și soluțiile adecvate pentru a răspunde complexității tot mai mari a cercetării în mai multe discipline, să acceseze informații despre rezultatele cercetării și impactul lor, să înțeleagă tiparele de colaborare care vor contribui la imaginea internațională și să beneficieze de colaborări cu alte instituții internaționale, permițând comunității academice consolidarea legăturilor internaționale pentru a atrage cercetători din întreaga lume.
Platforma Web of Science, una dintre cele mai importante surse de documentare științifică la nivel mondial, oferă informații despre rezultatele cercetării și impactul acestora, va crește accesul la publicațiile academice relevante pentru instituțiile din România. Baza de date oferă acces la indici multidisciplinari de citare și indici specializați, precum și la brevete și seturi de date științifice.
În total, Platforma Web of Science deține peste 215 milioane de documente provenind din peste 34.000 de reviste, precum și cărți, lucrări ale conferințelor și peste 80 de milioane de brevete de la peste 60 de autorități de brevetare, în 254 de discipline.
Bazele de date de pe platforma Web of Science acoperă toate disciplinele majore, inclusiv științele vieții, științele fizice, inginerie, științe sociale, arte și științe umaniste, cu cea mai puternică acoperire a științelor naturale și inginerie, știința calculatoarelor, știința materialelor.
Platforma Web of Science Core Collection este resursa de prim rang de pe platformă și cel mai de încredere index de citare pentru cercetarea științifică, ce permite căutarea cu încredere și explorarea conexiunilor de citare profunde din domeniile științe, științe sociale, arte și științe umane. Este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând în principal reviste știinţifice, conferinţe și cărţi.
Web of Science Core Collection indexează conținutul integral a peste 22.000 de reviste, creând o imagine completă și sigură a peste 120 ani de cercetare de cea mai înaltă calitate. Fiecare articol și toate referințele citate din fiecare jurnal sunt indexate, creând cea mai cuprinzătoare și completă rețea de citări pentru a asigura atât cercetarea sigură, cât și evaluarea de încredere.
Web of Science Core Collection oferă cercetătorilor:
- Abilitatea de a analiza informații și de a percepe diferite tendințe și modele în cercetare;
- Posibilitatea de a construi o vedere de ansamblu asupra fenomenului de cercetare din întreaga lume prin intermediul unei singure platforme și printr-o simplă secvență de căutare.
Identificarea tendințelor și tiparele de publicare, activitatea și tendințele de citare.
Disponibil online la: http://webofscience.com
Journal and Highly Cited Data (JHCD)
JHCD este un pachet care include Journal Citation Reports (JCR) și Essential Science Indicators (ESI).
Journal Citation Reports (JCR), parte a JHCD, oferă datele și statisticile transparente, neutre pentru editori, necesare pentru a lua decizii de încredere în peisajul publicistic academic aflat în plină evoluție. Prin intermediul JCR, se află rapid rolul unei reviste în cadrul comunității globale de cercetare și influența asupra acesteia, revistele sunt evaluate cu o viziune multidimensională a impactului și influenței unei reviste, se vizualizează valorile de citare, inclusiv Journal Impact Factor (JIF) și Journal Citation Indicator, alături de statistici descriptive cu acces deschis și informații despre colaboratori.
JCR oferă un set complet de statistici descriptive pentru fiecare revistă, alături de vizualizări și date legate, care permit vizualizarea relațiilor dintre citările articolului și ale revistei.
Journal Citation Reports reunește conexiunile semnificative ale citărilor comunității de cercetare, furnizând o matrice de date bogate, independente de editor, metrici și analize ale celor mai de impact reviste din lume.. Journal Citation Reports este singurul raport atât de complet referitor la reviste, conținând toate datele necesare înțelegerii componentelor pe care le indexează, rezultând valoarea și impactul fiecărei reviste.
Datele sunt gestionate de experți care evaluează și selectează continuu colecțiile de publicații din Web of Science Core Collection, pentru a asigura acuratețea în evaluarea impactului revistei.
Essential Science Indicators (ESI), parte a JHCD, arată tendințele științifice emergente, precum și persoane influente, instituții, lucrări, reviste și țări din domeniile de cercetare. Cu statistici despre tendințele științifice extrase din peste 12 milioane de articole din peste 12.000 de reviste globale, din 22 de categorii cheie de cercetare, Essential Science Indicators oferă acoperirea aprofundată de care utilizatorii au nevoie pentru a analiza și a evalua eficient performanța cercetării, de a identifica tendințele semnificative, de a clasifica performerii de top și de a evalua potențialii angajați și colaboratori.
Cu Essential Science Indicators se pot identificați cu exactitate cercetările cu cea mai bună performanță cu date de încredere provenite din colecția de bază Web of Science indexată meticulos. Folosind datele Journal and Highly Cited Data – JHCD, instituțiile își pot revizui poziția în clasamentele internaționale și pot înțelege câte lucrări de top oferă cercetătorii lor.
Disponibil online la: https://jcr.clarivate.com
Derwent Innovations Index
Derwent Innovations Index este o bază de date bibliografică și bibliometrică în format online, cuprinzând peste 80 de milioane de brevete științifice şi invenţii cu valoare adăugată indexate de la 58 de autorități emitente de brevete, inclusiv România, în Derwent World Patent Index cu acoperire din 1963 și până în prezent, cu citate de brevete indexate din Derwent Patents Citation Index (1973-prezent). Derwent Innovations Index facilitează căutarea rapidă și precisă a brevetelor, permițând căutarea de brevete în domeniile: inginerie chimică, electrică, electronică și mecanică, știința calculatoarelor, polimeri, telecomunicații, energie, transport, construcții, metalurgie, electrochimie, medicină și farmacie, agricultură, biotehnologii, altele.
Derwent Innovations Index de pe Web of Science facilitează căutarea rapidă și precisă a brevetelor, permițând efectuarea de căutări de brevete și citări ale invențiilor din inginerie chimică, electrică, electronică și mecanică.
Derwent Innovation Index oferă cercetătorilor:
- Identificarea avantajelor tehnologice și previziuni asupra trendului în domeniu;
- Reducerea dublării în cercetare și inovare;
- Urmărirea concurenței în domeniu;
- Detectarea prevenirea încălcărilor drepturilor de proprietate a patentelor;
- Compararea performanțelor în cercetare și inovare a instituțiilor;
- Culegerea de informații pentru înregistrarea de noi patente;
- Monitorizarea influenței unei invenții navigând prin citările brevetelor.
Se pot efectua căutări:
- în titluri de brevete scrise clar și rezumatele acestora, care evidențiază noutatea, utilizarea, avantajul și revendicările fiecărei invenții.
- folosind coduri de clasificare a brevetelor internaționale sau codurile de clasă Derwent unice.
- Prin Combinarea de brevete de la mai multe autorități emitente de brevete într-o singură familie de brevete pentru descoperirea ușoară și completă a fiecărei invenții.
- Monitorizați influența unei invenții navigând prin citările brevetelor.
Disponibil online la: http://webofscience.com
Specificații:
- acces la conţinutul numerelor curente disponibile pe platformă, inclus în Web of Science Core Collection, pe perioada desfășurării contractului pentru toți membrii contributori ai lotului;
- acces la Conference Proceedings Citation Index pe perioada desfășurării contractului pentru toți membrii contributori ai lotului;
- acces Journal and Highly Cited Data (JHCD), pe perioada desfășurării contractului pentru toți membrii contributori ai lotului; JHCD include Journal Citation Report (JCR) și Essential Science Indicators (ESI).
- acces la Derwent Innovations Index, la patentele înregistrate în perioada contractuală şi acces la conţinutul anilor 1963 – până în prezent pentru arhive, pe perioada desfășurării contractului pentru toți membrii contributori ai lotului;
- Actualizare zilnică, săptămânală, lunară sau trimestrială conform periodicităţii revistelor;
Specificații platformă:
Web of Science – Core Collection
- Motorul de căutare al platformei Web of Science permite căutarea simultan în toate bazele de date abonate de pe această platforma online.
- Motorul de căutare al platformei Web of Science permite căutarea simultan în toate rezumatele revistelor disponibile în baza de date Web of Science Core Collection;
- Acoperire 100% a revistelor cotate ISI pentru reviste incluse Web of Science Core Collection.
- Se pot efectua căutări după cuvinte cheie, subiect, autor, titlul revistei, editori, anul publicării, adresă, conferință științifică, limbă, tipul documentului, agenția finanțatoare, numărul grantului.
- Se pot efectua căutări avansate după o serie de filtre introduse de cercetători.
- Se pot efectua căutări după referințele utilizate de autori în cadrul articolelor științifice.
- Identificarea facilă a autorilor prin ResearcherID: identificarea articolelor scrise de același autor printr-o simplă căutare. Identificarea autorului căutat elimină problemele numelor similare sau a mai multor autori cu același nume.
- Posibilitatea de accesare a instrumentului online “Create Citation Report” pentru obținerea de grafice pentru anii publicării şi citările primite pe ani de articolele de interes. Acesta permite eliminarea autocitărilor pentru articole analizate şi permite vizualizarea citărilor.
- Posibilitatea de accesare a instrumentului “Citation Maps” pentru a vizualiza referințele și citările unui articol științific până la a doua generație;
- Posibilitatea de accesare a instrumentului online ”Analyze Results” ce oferă modalitatea de analiză a articolelor de interes după diferite criterii de interes: autor, titlul revistei sau al conferinței, țara, tipul documentului, numele instituției, limba, anul publicării sau sursa titlurilor;
- Posibilitatea de configurare a unui cont personal prin care fiecare cercetător poate salva articolele de interes, căutările efectuate şi bibliografiile.
- Prin crearea unui cont personal se oferă posibilitatea programării unor “alerte” (instrument de lucru care generează un e-mail către utilizator ori de câte ori apare un nou articol pentru un cumul de criterii definit);
- Se oferă facilităţi de tipărire, salvare a informaţiilor, a rezultatelor căutărilor, pe format hârtie şi format electronic (CD/DVD, memory stick), conform cu contractul de furnizare, Acordul de licențiere și termenii și condițiile de utilizare;
Journal Citation Reports
- Posibilitatea de sortare a revistelor după subiect, editură sau țară;
- Posibilitatea de căutare a unei reviste anume, după titlu sau ISSN;
- Posibilitatea de vizualizare a tuturor jurnalelor incluse într-o categorie;
- Posibilitatea de filtrare a revistelor după ediții specifice a Web of Science Core Collection;
- Posibilitatea de filtrare a revistelor care se încadrează într-o anumită Quartilă;
- Posibilitatea de filtrare a revistelor în intervalul selectat pentru Journal Citation Indicator (JCI).
- Posibilitatea de filtrare a revistelor în intervalul selectat pentru Journal Impact Factor (JIF).
- Posibilitatea de vizualizare a datelor bibliometrice disponibile: Journal Impact Factor (JIF), Total Citations, Total Articles, 5-Year Journal Impact Factor, Immediacy Index, JIF Quartile Citable Items, Cited Half-life, Citing Half-life, Eigenfactor, Article Influence Score, Normalized Eigenfactor; Journal Citation Indicator (JCI),
- Posibilitatea de vizualizare a modului de calcul al indicilor prezentaţi;
- posibilitatea de vizualizare a analizei bibliometrice pentru domeniul din care face parte revista studiată, distribuția citărilor, posibilitatea de vizualizare a evoluţiei indicelui de impact pe 5 ani, evidenţierea autocitărilor din cadrul unei reviste, contribuția pe țări și organizații;
Derwent Innovation Index
- Motorul de căutare al platformei Web of Science permite căutarea simultan în toate bazele de date abonate de pe această platforma online.
- Motorul de căutare al platformei Web of Science permite căutarea simultan în toate patentele şi invenţiile incluse în baza de date Derwent Innovation Index.
- Se pot efectua căutări după cuvinte cheie, subiect, titlu, inventator, numărul patentului, clasificare internațională, derwent class code, derwent manual code, derwent primary accession number, afiliere.
- Se pot efectua căutări avansate după o serie de filtre introduse de cercetători.
- Se pot efectua căutări după referinţele utilizate de autori în cadrul articolelor ştiinţifice.
- Identificarea facilă a autorilor prin ResearcherID: identificarea articolelor, patentelor care aparţin aceluiași autor printr-o simplă căutare. Identificarea autorului căutat elimină problemele numelor similare sau a mai multor autori cu acelaşi nume.
- Posibilitatea de a accesa instrumentul online ”Analyze Tool” care oferă posibilitatea de analiză a patentelor selectate după diferite criterii: afiliere, inventator, clasificare internațională, derwent class code, derwent manual code, subiect.
- Prin crearea unui cont personal se oferă posibilitatea programării unor “alerte” (instrument de lucru care generează un e-mail către utilizator ori de câte ori apare un nou articol pentru un cumul de criterii definit);
Cerinţele specifice de sistem necesare pentru accesarea şi livrarea conţinutului sunt următoarele:
- Sistem de operare: Windows, Linux sau Mac OS;
- Calculatorul de pe care se accesează platforma trebuie să fie conectat la internet;
- Browser WEB standard ca Microsoft® Internet Explorer, Chrome, Firefox, Safari;
- Adobe Acrobat Reader sau echivalent pentru descărcarea articolelor de text în format PDF;