Instrucțiuni de utilizare

Ghid de utilizare rapidă

Acest ghid de inițiere rapidă vă ajută să începeți utilizarea serviciului Integrity și prezintă pașii care trebuie parcurși pentru depunerea primei lucrări.

Pasul 1
Completați formularul de depunere din pagina principală și încărcați documentul pe care doriți să îl verificați.

Pasul 2
Completați datele de facturare și efectuați plata apăsând butonul <Plătește și analizează>. Veți fi direcționat către pagina procesatorului nostru de plăți. Dacă plata este efectuată cu succes veți reveni în pagina principală Integrity iar documentul va fi analizat automat. În funcție de dimensiunea articolului, analiza poate dura de la câteva secunde la mai multe minute. Între timp, puteți naviga pe alte pagini și să reveniți ulterior pentru a vizualiza raportul.

Pasul 3
Vizualizați și descărcați raportul de similitudine generat.

Raportul de similitudine

Raportul de similitudine conține un rezumat al similitudinilor sau al zonelor de text cu similitudine mare găsite într-o lucrare depusă. Documentele depuse sunt comparate cu miliarde de documente de pe internet, date arhivate de pe internet care nu mai sunt disponibile live, o colecție de periodice, jurnale și publicații. Comparația se poate face cu oricare dintre aceste surse sau cu toate.

După ce deschideți un raport de similitudine apăsând pe pictograma , puteți vizualiza raportul generat pentru documentul dvs. 

Documentul rezultat în urma comparației este numit un Raport de similitudine. Acest raport detaliază similitudinile sau textele similare din documentul depus de un utilizator și documentele cu care se compară acesta. Acest raport poate fi vizualizat în format html sau poate fi descărcat în format pdf. 

Interpretarea Raportului de similitudine

Deși este recunoscut ca un instrument anti-plagiat, Turnitin nu verifică dacă un document este plagiat sau nu. Pur și simplu, Turnitin compară documentele dvs. cu cele din baza lor de date și, dacă există similitudini cu sursele indexate, acestea vor fi evidențiate pentru a fi verificate și validate de dvs. sau profesorul dvs. Baza de date Turnitin conține miliarde de pagini web: atât active, cât și inactive sau arhivate, un repozitor al lucrărilor deja încărcate de utilizatori și o colecție de documente din publicațiile unor edituri internaționale.

Este absolut normal ca un document să prezinte similitudini cu baza de date. Dacă ați folosit corect citate și referințe, instrumentul Turnitin va găsi similitudini și acest lucru este în regulă! Scorul fiecărui document pur și simplu evidențiază secțiunile cu similitudini astfel încât să le puteți revizui și determina care sunt acceptabile sau nu.

După încărcarea și verificarea unui document, în dreptul acestuia veți putea vedea un procent care reprezintă Indicele de similitudine. Cu cât procentul este mai mare, cu atât mai mare este cantitatea de text din lucrarea depusă care prezintă similitudini cu informațiile din sursele Turnitin. Procentul este cuprins între 0% și 100%. Procentul este generat de cantitatea de text similar sau cu similitudini comparată cu numărul total de cuvinte din lucrarea depusă.

Avertisment: Acești indici nu reflectă nici pe departe evaluarea Turnitin în ceea ce privește plagierea unei lucrări sau utilizarea necorespunzătoare a unui material. Raportul de similitudine vă oferă un instrument pentru a localiza cu ușurință similitudinile sau textul similar din lucrarea depusă. Responsabilitatea pentru stabilirea corespunzătoare a citatelor și plagiatelor revine exclusiv profesorului și instituției la care sunteți afiliat.

Vizualizarea Raportului de similitudine

După ce deschideți un raport de similitudine apăsând pe pictograma , puteți vizualiza raportul generat pentru documentul dvs. 

Indicele de similitudine reprezintă procentul de similitudine a lucrării cu alte surse. Raportul de similitudine Turnitin nu reprezintă o evaluare a faptului că lucrarea include conținut plagiat, ci este un instrument pentru profesori și studenți, utilizat pentru a găsi cu ușurință similitudinile sau textele similare în lucrările depuse.

Sources overview (rezumat similitudini)

Rezumatul similitudinilor vă oferă detalii privind toate similitudinile care au fost găsite în lucrare și vă permite să vizualizați cu claritate indicele aferent. Rezumatul similitudinilor este vizibil în panoul lateral „Sources overview”. Toate sursele identificate sunt afișate în ordine descrescătoare.

Integrity_sources_overview
Dacă lucrarea are similitudini cu orice conținut extern, acestea vor fi afișate în lucrare.

Integrity_highlighted_sources

Pentru a vizualiza detaliile fiecărei surse, dați clic pe sursă în panoul lateral. Dacă documentul conține mai multe segmente de text din această sursă, acestea vor fi numerotate și veți putea naviga între ele apăsând pe săgeți. De asemenea, puteți vizualiza detaliile sursei dând clic direct pe segmentul de text evidențiat în lucrarea dvs.

Integrity_view_source_details

Pentru a citi integral sursa, dați clic pe link-ul din colțul din stânga jos al casetei. De asemenea, puteți exclude această sursă din analiza dvs.

Integrity_view_full_text

All sources (toate sursele)

Pentru a vizualiza toate sursele cu similitudini, inclusiv cele care se suprapun, dați clic pe ”All sources” în panoul lateral.

Integrity_all_sources

Modificarea filtrelor și setărilor

Puteți aplica diverse filtre pentru a exclude anumite surse de verificare și opțiuni de vizualizare dintr-un raport de similitudini. Apăsând pe pictograma , aveți la dispoziție mai multe opțiuni de vizualizare pe care le puteți configura:

Search repositories (Sursele verificate)
Bifați sursele în care vor fi verificate documentele încărcate de dvs.

Internet
Programul „web crawler” al Turnitin arhivează în mod regulat paginile web și stochează peste 98 de miliarde de pagini active sau arhivate care nu mai sunt disponibile live..

Publications
Parteneri Turnitin, inclusiv edituri având conținut relevant pentru mediul academic și științific, adică o colecție de peste 8 de milioane articole din baze de date ale bibliotecilor, publicații ale editurilor, colecții digitale, publicații pe bază de abonament, cărți, homework helper sites (ex. CORE, Ebsco, Al Manhal, Japan Science and Technology Agency, Oxford University Press, Open University Press WW Norton și PubMed).

Submitted Works
Acesta este un termen generic pentru toate documentele încărcate în baza de date a platformei și care vor fi păstrate ca surse anonime pentru verificări ulterioare. Acestea pot fi excluse din verificările ulterioare la reintroducerea unui alt document dacă se debifează opțiunea „Submitted Works” din setările platformei, cu mențiunea ca această acțiune va exclude din verificări toate lucrările încărcate de alți utilizatori ai platformei.

 

Exclude from Similarity Report (excluderi din raportul de similitudini)
Această opțiune vă permite să excludeți părți ale documentului pe care nu doriți să le verificați. Excluderea bibliografiei și a citatelor este recomandată. Folosind căsuțele de mai jos, selectați tipul de conținut pe care doriți să îl excludeți din analiză.

Bibliography
În cazul lucrărilor scrise în limba engleză, algoritmul Turnitin poate identifica elementele care ar trebui excluse din raportul de similitudini fără a fi nevoie ca utilizatorul să specifice o anumită secțiune de bibliografie în lucrarea acestuia. În cazul lucrărilor scrise în alte limbi, algoritmul Turnitin caută o anumită frază de început și sfârșit pentru a determina locul în care este bibliografia.

Quotes
Turnitin caută conținutul aflat între ghilimele și exclude acest text din raport. Turnitin nu va lua în considerare textul încadrat de următoarele tipuri de ghilimele: “…” «…» »…« „…“ 『…』 「…」. Următoarele tipuri de ghilimele vor fi luate în considerare: ‘…’.

Citations
Turnitin folosește machine learning pentru a verifica fiecare linie dintr-un document. Dacă algoritmul identifică un segment pe care îl recunoaște ca un citat în text, acesta nu va fi exclus din raport. Segmentul citat poate fi eliminat folosind această opțiune.

Small matches
Turnitin va filtra toate similitudinile care au un număr de cuvinte mai mic sau egal cu numărul selectat.

Descărcarea și tipărirea raportului de similitudine

După ce ați deschis raportul de similitudine pe care doriți să îl descărcați, apăsați butonul <Share> din colțul din stânga jos al ecranului și selectați opțiunea dorită.

Integrity_print_report

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.