Altmetric: cum îți promovezi cercetarea online?

Mar 03, 2017
Dorin Brindescu

Altmetricii (metrici non-tradiționali) sunt înregistrări în timp real ale interacțiunii din mediul online referitoare la munca ta de cercetare și poate ajuta academicienii, biliotecarii și alți utilizatori interesați în cercetarea științifică

să urmărească și să înțeleagă impactul potențial general al unui singur produs de cercetare – indiferent dacă este un articol dintr-o revistă, o carte, un set de date sau alt format.

Altmetricii, colectați și prezentați de organizații care analizează știința datelor, precum Altmetric, oferă în timp real informații despre cine vorbește despre munca ta și ce se spune despre ea.

Acest tip de metrici te ajută să aduni dovezi privind influența muncii tale și să intri în contact cu finanțatori și alți recenzori, ajută oamenii de știință să își documenteze strategiile, pentru a-și gestiona mai eficient și a-și crește reputația profesională.

Ce poți face pentru a-ți promova cercetarea în mediul online? Cum poți atrage atenție asupra lucrărilor tale? Cum poți fi sigur că mențiunile și comentariile despre lucrarea ta vor fi înregistrate de Altmetric?

Află răspunsul la aceste întrebări, dar și sfaturi și recomandări în prezentarea de mai jos:

Altmetric: Tips and tricks for promoting your research

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.