Cambridge Core – reviste noi, funcționalități noi

Apr 09, 2017
Adelina Andreescu

În septembrie 2016, din dorința de a susține cercetătorii de pretutindeni, Cambridge University Press a lansat noua platformă academică Cambridge Core, reunind într-un singur loc toate resursele disponibile până atunci pe platforme diferite (reviste, cărți, lucrări de referință, peste 32.000 de titluri).

În ultimul an au fost adăugate 43 de reviste noi, care acoperă peste 30 de teme, vizând domenii diverse, de la medicină și tehnologie, la științe sociale și umaniste. Titluri-cheie precum Quaternary Research, Weed Science, American Journal of International Law, Political Analysis, Annales. Histoires, Sciences Sociales, Radiocarbon au fost adăugate în ultimii ani.

Printre principalele avantaje ale utilizării platformei Cambridge Core se numără:

Reprezentare clară a accesului
Reprezentarea clară a accesului este esențială pentru a permite utilizatorilor să găsească ușor conținutul oferit prin instituția lor. Astfel, utilizatorii pot vedea nu doar când au acces, ci și tipul de acces. Pagina dedicată unei reviste conține un tab separat pentru toate numerele publicate, ca și pentru arhivele revistei. Totodată, rezultatele căutărilor pot fi filtrare după tipul de acces.

Rapoarte de utilizare optimizate
De la lansarea Cambridge Core, a fost făcută o serie de îmbunătățiri ale instrumentelor de raportare: rapoartele sunt conforme COUNTER 4, iar titlurile din colecții vor apărea în rapoarte speciale, astfel că puteți identifica nivelul de utilizare pentru anumite produse (ex. Cambridge Histories). În plus, rapoartele de utilizare COUNTER 4 sunt disponibile prin portalul SUSHI.

Sistem nou de export al citărilor
În februarie, a fost lansat noul instrument de citare, dezvoltat de Easybib, după ce vechiul sistem, RefME, nu a mai fost disponibil (ca urmare a achiziției RefME de către Chegg). Noul instrument permite exportul unei citări pentru un articol, carte, capitol, orice conținut sau rezultate ale unei căutări. De asemenea, utilizatorii pot exporta citări pentru mai multe secțiuni de conținut simultan, folosind căsuțele de selectare.

Metrici pentru reviste și cărți
Pe noua platformă Cambridge Core, fiecare articol și carte are o secțiune separată pentru metrici. Accesează tab-ul dedicat metricilor pentru a vizualiza nivelul general de utilizare. Datele sunt actualizate la fiecare 24 ore. Metricii oferă o vizibilitate mai bună a conținutului și permit autorilor să acceseze informația în timp real.

Dezvoltare continuă a Cambridge Core
Platforma Cambridge Core este dezvoltată și îmbunătățită continuu, pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii săi. Iată câteva din optimizările care vor fi implementate în viitor: 

  • Legături de tip OpenURL la conținut, accesibile din rezultatele căutărilor
  • Afișare mai bună a abstractelor prin Serials Solutions 360 Link
  • Îmbunătățiri ale sistemelor KBART și MARC
  • Analiza ușurinței de utilizare, de descoperire și a modului de afișare a unor produse cum sunt Cambridge Histories. Toate aspectele raportate de utilizatori vor fi abordate, pentru a determina ce măsuri trebuie luate.

Lista revistelor noi publicate în 2017

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.