Cartea lunii de la IOP: Bias in Science and Communication

Iul 13, 2018
Robert Nicolau

IOP_bias_in_science_and_communication_cover

Ești curios să descoperi ce prejudecăți ai? Sau măcar să afli dacă ești susceptibil la anumite influențări? Bias in Science and Communication te va ghida către răspunsurile dorite!

Bias in Science and Communication, scrisă de Matthew Welsh, expune în prim-plan cum natura proceselor noastre cognitive devine sursa limitărilor intrinseci, care se concretizează apoi în prejudecăți manifestate atât în propriul mod de gândire, cât și în interpretarea personală a comunicărilor noastre de către public, factori de decizie sau chiar alți oameni de știință. Această carte introduce conceptul de prejudecăți evidențiate de limitările cognitive și tendințe, având în centru mai ales consecințele acestora pentru oamenii de știință.

Așadar, Bias in Science and Communication se adresează în special oamenilor de știință care vor să identifice ce prejudecăți au, astfel încât să le ofere acestora instrumentele necesare pentru a evita existența ideilor preconcepute în munca pe care o întreprind și în comunicarea rezultatelor cercetărilor pe care le realizează. Cartea începe cu un chestionar inițial, creat în scopul de a demonstra existența unor prejudecăți-cheie. Seria de întrebări oferă cititorilor posibilitatea de a consulta răspunsurile date despre idei preconcepute specifice înainte de lectură, în acest mod putând observa cu obiectivitate dacă au fost sau nu susceptibili la anumite influențări în urma lecturii. Așadar, pașii sunt simpli: întâi rezolvi chestionarul disponibil aici, iar apoi descoperi semnificația rezolvărilor citind Bias in Science and Communication!

Această carte ți-a stârnit interesul? Împărtășește informațiile și comunității tale!

IOP ebooks adună la un loc publicarea digitală inovatoare și vocile de frunte din fizică și disciplinele înrudite pentru a crea colecția de cărți electronice esențiale de la un editor al unei societăți de științe fizice.

IOP Publishing este primul editor din domeniul științei, tehnologiei și medicinei care construiește un program de cărți electronice pe baza unei viziuni integral digitale – oferă formate multiple de fișiere, inclusiv EPUB, fără DRM sau restricții de utilizare, și conținut multimedia integrat, inclusiv materiale video și grafice interactive.

Dacă instituția ta încă nu e abonată IOP, scrie-ne la sales@e-nformation.ro, iar noi vom contacta pentru tine persoana responsabilă în vederea abonării.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.