Citește gratuit cartea „The Ringed Planet” de la IOP Publishing

Sep 06, 2017
Adelina Andreescu

Pentru a marca sfârșitul misiunii spațiale a sondei Cassini, IOP Publishing a pregătit o promoție specială. Timp de o lună, între 15 septembrie și 15 octombrie, poți citi gratuit cartea The Ringed Planet.

În 15 septembrie, sonda spațială Cassini se va îndrepta spre suprafața planetei Saturn și își va încheia misiunea sa de aproape 13 ani printr-o manevră de dezintegrare. Această carte este o călătorie de descoperire dramatică, frumos ilustrată a planetei Saturn și a inelelor sale. Instrumentele de pe Cassini au înregistrat date fără precedent, inclusiv singurele lacuri extraterestre cunoscute din sistemul solar și au imortalizat imagini uluitoare ale inelelor.

Scrisă pentru publicul larg, cu accent pe fizica fundamentală a sistemelor planetare, cartea este o explorare fascinantă a lui Saturn, încadrat în contextul sistemului solar ca întreg.  Ultima serie de înregistrări înainte de prăbușirea programată pe 15 septembrie va culege date privind structura interioară a lui Saturn, ca și imagini inedite ale inelelor sale. The Ringed Planet nu este doar o călătorie de descoperire a lui Saturn, ci și o introducere în modul de funcționare al sistemului planetar.

Despre autor:
Dr. Josh Colwell este profesor de fizică la University of Central Florida și specialist în științe planetare, cu un doctorat în științe astrofizice, planetare și atmosferice obținut la Universitatea din Colorado.

Citește
The Ringed Planet

Cassini’s Voyage of Discovery at Saturn
Joshua Colwell
University of Central Florida, USA

ringed planet

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.