Enformation și Urkund – parteneriat pentru un nou software antiplagiat

Mai 11, 2020
Adelina Andreescu

Enformation și Urkund aduc pe piața românească un nou program pentru detectarea, analiza și prevenirea plagiatului

București, 11 Mai 2020

Enformation, principalul furnizor de baze de date și reviste academice pentru mediul universitar și de cercetare din România, anunță încheierea unui parteneriat cu Urkund, o companie suedeză specializată în prevenirea plagiatului și detectarea similitudinilor din texte și lucrări științifice.

Urkund este un sistem complet automat de recunoaștere a textului, realizat pentru detectarea, prevenirea și tratarea plagiatului, indiferent de limba în care este scris. Experiența utilizatorilor a demonstrat că Urkund are un puternic efect preventiv atunci când este utilizat eficient în instituțiile academice.

Sistemul antiplagiat Urkund a fost fondat în anul 2000 de către profesori de la Universitatea Uppsala din Suedia, iar în prezent este folosit de peste 4,000 de instituții academice din 80 de țări. Sistemul folosește sisteme de verificare încrucișată în mai multe surse pentru detectarea plagiatului, respectiv verificarea materialelor publicate pe internet, documentele utilizatorilor și materialele publicate în baze de date specializate. Pentru acestea din urmă, Urkund a creat parteneriate strategice cu un număr de furnizori de informații de top și plătește pentru accesul la conținut premium de la Springer, Wiley, Taylor and Francis, Cengage Learning, IEEE, British Medicine Journal (BMJ) și alții.

Prin acest parteneriat, dorim să aducem în mediul academic românesc un instrument ușor de folosit, rapid și eficient pentru prevenirea plagiatului. Calitatea serviciilor oferite prin sistemul antiplagiat Urkund ne face încrezători că acest produs își va găsi locul în portofoliul universităților și institutelor de cercetare din România. Serviciul este disponibil pe bază de abonament instituțional.

Despre Urkund

Urkund sprijină instituțiile academice, școlile și corporațiile în inițiativele de calitate și eficiență prin furnizarea unui sistem complet automatizat pentru verificarea originalității textului și prevenirea plagiatului. Software-ul este complet integrat în toate sistemele majore de management al învățării și folosește învățarea avansată a mașinilor pentru a asigura acuratețea rezultatelor.

Abordarea se bazează pe ideea că profesorii au nevoie de un instrument de încredere, ușor de folosit și eficient. Utilizatorii trebuie să poată să cerceteze orice descoperire interesantă, evitând să petreacă timp pe falsuri irelevante. Raportul de analiză care este rezultatul fiecărui document analizat este intuitiv, fiind ușor de obținut o imagine de ansamblu care cercetează detaliile relevante și examinează ce surse au fost preluate pentru posibilele potriviri / similitudini de text. Respectarea standardelor academice și a integrității este unul dintre pilonii critici a ceea ce înseamnă mediul academic. Și cu asta vine capacitatea de a procesa ceea ce un student a învățat și de a trage propriile concluzii și de a enunța teorii noi. Plagiatul muncii altcuiva nu arată această capacitate și scade standardul academic. În plus, datorită noilor tehnologii, plagiatul a devenit mai ușor de detectat și poate avea consecințe severe asupra carierei oricărui absolvent.

Cu peste 20 de ani de activitate în promovarea integrității academice, Urkund servește acum peste 5.000 de instituții din peste 80 de țări din întreaga lume. Urkund este proprietate privată și are sediul în Stockholm, Suedia. Pentru a afla mai multe informații, accesați www.urkund.com.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.