Noua resursă Taylor and Francis: Cold War Eastern Europe

Mai 04, 2018
Robert Nicolau

Ai aflat? Taylor and Francis lansează o nouă resursă de documentare pentru pasionații de istorie și politică internațională, și nu numai: Cold War Eastern Europe!

Cold War Eastern Europe îți oferă acces la mii de documente ale departamentelor politice din Marea Britanie, responsabile de interacțiunea cu Uniunea Sovietică și statele Europei de Est, în perioada Războiului Rece. Foreign Office al Marii Britanii, ambasadele și consulatele din regiune au fost interesate de toate aspectele politice, economice, culturale, sociale și disidente ale vieții din spatele Cortinei de Fier. De aceea, au surprins în rapoartele lor o gamă variată de probleme, de la conducerea statelor până la mișcările de protest, de la progresul științific până la situația minorităților, de la religie la evenimentele sportive din acea perioadă.

Acum, datorită noii resurse Taylor and Francis, beneficiezi sistematizat de studii comparatiste ale trendurilor din regiune sau analize detaliate pentru fiecare țară în parte. Obiectul lucrărilor îl fac țări precum Albania, Bulgaria, Cehoslovacia, Germania de Est și Berlin, Ungaria, Polonia, România, Uniunea Sovietică, Iugoslavia. Cold War Eastern Europe va fi publicat în module cronologice, primul dintre acestea cuprinzând informații despre evenimentele perioadei 1953-1960.

Cold War Eastern Europe susține cercetarea și educația, facilitându-ți accesul la o varietate mare de subiecte, printre care amintim:

  • dezvoltarea relațiilor diplomatice, culturale și comerciale dintre Marea Britanie și Uniunea Sovietică, dar și ale altor țări ale Europei de Est;
  • influența puterii sovietice în Europa de Est;
  • relațiile dintre Germania de Est și cea de Vest, precum și discuțiile purtate pentru reunificarea celor două regiuni;
  • informații despre figurile liderilor socialiști, de la Khrushchev și Brezhnev la Lavrentiy Beria și Imre Nagy;
  • rapoarte despre sistemul de încarcerare, lagărele de muncă forțată și execuții;
  • date despre disidențe, proteste și revolte în statele socialiste;
  • rapoarte despre arestări, deportări și represalii militare;
  • mărturii despre viața sub regimul comunist, conținând documente cu înregistrări ale conversațiilor purtate de Ambasada Engleză și personalul diplomatic cu diverși cetățeni.

Materialele disponibile prin Cold War Eastern Europe sunt în limba engleză, însă există și documente originale în alte limbi, precum rusă, germană, franceză și limbile țărilor din Europa de Est.

Profită de o documentare sistematizată pentru mai multă eficiență în cercetare!

Dacă instituția ta încă nu e abonată Taylor and Francis, scrie-ne la sales@e-nformation.ro, iar noi vom contacta pentru tine persoana responsabilă în vederea abonării.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.