ProQuest: promoție ebooks cu 50% discount

Dec 05, 2017
Adelina Andreescu

50% discount pentru ebooks de la principalele edituri internaționale

ProQuest, partener Enformation, te poate ajuta să găsești modalități eficiente de a crea sau reutiliza spațiul din biblioteca ta!

Una din problemele cu care se confruntă tot mai frecvent bibliotecile este lipsa de spațiu. Soluția simplă și rapidă este achiziționarea de cărți electronice și înlocuirea variantelor tipărite ale acestora cu variantele online pentru a economisi spațiu și bugetul aferent.

Pentru a te ajuta să îmbunătățești capacitatea de descoperire a titlurilor cu mare circulatie și să recuperezi spațiu în bibliotecă, ProQuest oferă 50% reducere la titlurile de cărți electronice pe care le dețineți deja în varianta tiparită! Cărțile electronice achiziționate prin această ofertă pot fi livrate pe platformele: Ebook Central, ebrary și EBL. În prezent oferta este susținută de peste 90 de edituri participante, iar lista este în continuă creștere.

Vezi lista editurilor participante la promoție.

Title Matching Fast (TMF)
82,1% din bibliotecile academice spun că recuperarea spațiului este în prezent o prioritate sau va fi o prioritate în viitorul apropiat. Dintre aceste biblioteci, 65,5% renunță la cărțile tipărite și le înlocuiesc cu varianta electronică, iar 19,7% dublează cărțile tipărite cu circulație mare cu varianta lor în format electronic (2016, ProQuest Space Reclamation survey). ProQuest a dezvoltat un serviciul suplimentar, denumit Title Matching Fast (TMF) pentru a sprijini bibliotecile să economisească spațiu și să servească mai bine utilizatorii.

Pentru a facilita evaluarea portofoliului dvs. de cărți tipărite și electronice și pentru a determina ce titluri de ebooks sunt disponibile pentru biblioteca ta, ProQuest îți pune la dispoziție acest serviciu gratuit denumit Title Matching Fast (TMF), care îți permite să reduci costurile și să câștigi spațiul în bibliotecă

TMF te ajută să găsești titlurile de cărți electronice disponibile pentru variantele tipărite existente deja în biblioteca ta și să le identifici pe Ebook Central, ebrary, EBL și MyiLibrary®. Un serviciu de evaluare complet și ușor de folosit. Pe baza listei de ISBN-uri trimise de fiecare biblioteca, ProQuest oferă servicii de curățare și corelare a datelor, și un raport detaliat care recomandă opțiunile cele mai eficiente și mai ieftine pe baza datelor bibliotecii.

Avantajele TMF:
– Recuperarea spațiului: titlurile cu circulație mare în format tipărit pot fi înlocuite cu varianta electronică, recuperând spațiu fizic valoros, ce poate fi folosit în alte scopuri
– Reducerea costurilor: achiziționați titluri electronice care generează costuri mari prin împrumuturile interbibliotecare. Deduplicarea te ajută să eviți achiziția titlurilor cu circulație redusă în mai multe formate.
– Creșterea vizibilității bibliotecii: duplicați titlurile populare în format tipărit cu varianta lor electronică pentru a putea fi accesate din locațiile mai îndepărtate sau de acasă și asigurați acces la resursele bibliotecii și după orele de program.

Ghid rapid TMF:
– Trimite-ne lista de cărți în format tipărit cu ISBN-urile corespunzătoare, pe care dorești să o evaluezi. ISBN-ul poate fi în format de 10 sau 13 cifre, cu caractere speciale sau cratime.
– Vom compara lista primită cu catalogul nostru de cărți electronice și vom emite un raport cu titlurile disponibile ca și ebooks.
– În raport, vom marca toate titlurile disponibile în promoția cu 50% discount și disponibilitatea lor în catalogul nostru de ebooks.
– După ce primești raportul, poți să ne trimiți selecția de titluri pe care dorești să le achiziționezi.

Studiu de caz: University of Leicester
University of Leicester a dorit să revizuiască colecția de cărți pentru împrumuturi pe termen scurt, cu intenția de a o desființa și de a reutiliza spațiul pentru zone de studiu. Prin intermediul TMF, Universitatea a achiziționat peste 330 de titluri din cele 2400 de titluri tipărite din colecție.
“Am vrut să vedem pentru câte dintre titluri era disponibilă o variantă în format electronic. Serviciul TMF părea o modalitate excelentă și rapidă de a realiza acest lucru “, a declarat Joanne Dunham de la University of Leicester. “Toată munca de de-duplicare a fost făcută pentru noi și am obținut un set de cărți electronice care ne-a permis să mutăm cărțile tipărite la colecția de împrumuturi normale și să desființăm colecția dedicată împrumuturilor pe termen scurt, creând astfel mai multe spații de studiu în bibliotecă. “

Ne poti scrie la sales@enformation.ro dacă instituția ta este interesată de această ofertă.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.