Royal Society of Chemistry: Cum citim articolele științifice din reviste?

Ian 15, 2018
Robert Nicolau

În calitate de utilizator al platformei www.enformation.ro, ai acces la literatură de specialitate, sub formă de cărți, abstracte, conținut video sau reviste. Articolele științifice reprezintă una dintre principalele modalități prin care oamenii de știință transmit comunității lor cele mai recente cercetări și constituie o bună sursă de informare.

La o primă lectură, articolele științifice pot reprezenta o provocare; ele sunt scrise pentru un public de specialitate într-un stil formal și respectă o anumită structură, care poate părea neobișnuită. Merită să aloci timp pentru a învăța cum să le citești, deoarece această „abilitate” se va dovedi utilă când redactezi rapoarte de laborator, recenzii de literatură sau disertații de proiect.

Royal Society of Chemistry și Enformation îți pun la dispoziție un scurt ghid care să te ajute să citești și să înțelegi mai ușor articolele științifice. Ghidul explică modul în care acestea sunt structurate, unde se găsesc informațiile specifice, ce înseamnă peer review și cum poți evalua conținutul unui articol.

Și pentru că teoria fără practică nu are nicio valoare, Royal Society of Chemistry a creat seria Journal Articles Made Easy, o colecție de articole care te ajută în dezvoltarea abilităților de a citi și înțelege lucrările științifice publicate în reviste.

Articolul integral este publicat pe platforma Learn Chemistry, o resursă educațională și de susținere a procesului didactic în domeniul chimiei.

Descarcă ghidul „Cum citim articolele științifice din reviste?

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.