Royal Society of Chemistry: Cum îți alegi doctoratul?

Mar 07, 2018
Robert Nicolau

Cinci sfaturi despre alegerea drumului către doctorat

Decizia de a începe un doctorat este un pas important, iar una dintre alegerile esențiale este cea de a stabili cu cine dorești să lucrezi. Vrei să afli care sunt cele mai importante aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când cauți postul perfect?

Royal Society of Chemistry a discutat cu trei experți, fiecare având o perspectivă diferită asupra doctoratului. Thomas Bennett conduce grupul de materiale hibride de la Universitatea din Cambridge, UK; Jessica Clavadetscher și-a finalizat recent doctoratul în chimie medicală la Universitatea din Edinburgh, UK; Mark Bennett este director de conținut la FindaPhD.com. Așadar, iată care sunt recomandările lor.

Găsește un subiect care îți place

Având în vedere că un doctorat se întinde pe parcursul a mai multor ani, este important să îți alegi un subiect care te pasionează. Documentează-te înainte de a decide tema ca să te asiguri că îți cunoști toate opțiunile și că faci o alegere informată.

Află tipologia profesională a coordonatorului de doctorat

Acesta este un aspect care depinde și de subiectul ales. Fiecare coordonator are un alt stil de lucru și de aceea este recomandat să afli cât mai multe informații despre acesta, înainte de a te angaja într-o colaborare pe termen lung.

Ține cont de colectiv

Grupul de colegi din care vei face parte în următorii ani ai activității de cercetare este aproape la fel de important. Încearcă să capeți răspuns la întrebări precum: sunt motivați? Poți să te bazezi pe susținerea lor sau vor fi competitorii tăi? Aveți și alte lucruri în comun, în afară de activitatea științifică?

Pune întrebările care contează

Este esențial să știi le ce să te aștepți atunci când îți începi doctoratul. De aceea, poate fi necesară și utilă cunoașterea următoarelor informații: Ce finanțare vei primi? Îți sunt acoperite cheltuielile de cazare/transport? Cât de bine este dotat centrul de cercetare? Ai acces și la alte surse de documentare și consultare, în afară de coordonatorul de doctorat? Există opțiuni de colaborare cu alte departamente sau companii private din domeniu tău de cercetare?

Alege o locație potrivită

Fiecare universitate este diferită, de la campus, până la laboratoarele de cercetare. Unii dintre doctoranzi preferă orașele aglomerate, alții ieșirile în natură. Prin urmare, pentru a te asigura că mediul ți se potrivește, află cât mai multe și despre locul în care ar trebui să locuiești în următorii ani.

Citește articolul integral aici.

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.