Sărbătorește ziua internațională a femeii cu un cadou de la IOP ebooks

Mar 08, 2018
Adelina Andreescu

Institute of Physics (IOP) împreună cu Enformation sărbătoresc 8 martie cu trei cărți gratuite despre femeile extraordinare care au avut o contribuție în domeniul fizicii. Aceste cărți pot fi descărcate gratuit până în 11 martie.

În plus, puteți citi scurtele interviuri cu autorii cărților, care au răspuns la întrebările de mai jos:
Ce înseamnă Ziua Femeii pentru tine?
Ce te-a motivat să scrii această carte?
Care femeie din acest domeniu te-a inspirat cel mai mult?

Accesează pagina dedicată pentru a putea descărca și citi aceste cărți gratuit.


Women and Physics

Laura McCullough

Această carte începe cu o trecere în revistă a numărului de femei din fizică în țările vorbitoare de limbă engleză, trecând apoi la analiza factorilor care afectează elevele și decizia lor de a continua în științele exacte, până la educație și la problemele pe care le întâmpină femeile ce urmează o carieră în fizică .

Beyond Curie: Four women in physics and their remarkable discoveries, 1903 to 1963

Scott Calvin

În istoria de 116 ani a Premiului Nobel pentru Fizică, doar două femei au câștigat premiul: Marie Curie (1903) și Maria Mayer (1963). În cei 60 de ani dintre aceste premii, mai multe femei au avut o activitate științifică de calibru similar. Această carte se concentrează pe acele femei, oferind biografiile fiecăreia, care prezintă atât modul în care au făcut descoperirile, cât și modul în care au fost primite de bărbați și de femei. De asemenea, discută despre procesul Nobel și despre modul în care societatea și tratamentul comunității științifice erau influențate faptul că sunt femei.

After the War: Women in physics in the United States

Ruth H Howes and Caroline L Herzenberg

Această carte surprinde viețile și contribuțiile femeilor fizicieni din Statele Unite care activează în anii de după cel de-al doilea război mondial, în deceniile de mijloc ale secolului XX. Descrie strategiile pe care le foloseau pentru a supraviețui și a prospera într-un moment în care a fi femeie nu era în avantajul lor. Procentul femeilor care au luat doctoratul în fizică a crescut de la 6% în 1983 la 20% în 2012 (cel mai ridicat nivel pentru femei).

 

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.