Springer Nature – partener E-nformation

Sep 22, 2016
Ovidiu Petroianu

Latest Events

28 oct 2016 - Sesiune paralela de lucru 10:00 - 11:00 - Springer Nature merger benefits

The presentation held by Springer Nature during the conference „Acces la Literatura științifică”, 5th edition, 25-27 October 2017, is now available for download.

Descarca prezentarea

Our presentation will show a brief overview about the merger between Springer and MacMillan publishing houses. This includes also a smooth product overview about Springer Nature. New products like eBook packages, databases, a workshop to NATUREINDEX, new policies for subscriptions and many more. On the other hand I’ll show Romanian research and publishing activities with Springer Nature and a comparision to other countries around you. 

Despre Springer Nature

Springer Nature este unul dintre cei mai importanti editori la nivel mondial, in domeniul cercetarii, educației și cel profesional, casa unor branduri respectate și de încredere, care oferă conținut de calitate, printr-o gamă de produse și servicii inovatoare.Springer Nature este cea mai mare editor de carti academice, editor pentru cele mai influente reviste din lume și un pionier în domeniul cercetării deschise.

Springer Nature a fost format în 2015 prin fuziunea Nature Publishing Group, Palgrave Macmillan, Macmillan Education și Springer Science + Business Media.In fiecare zi, în întreaga lume, produsele Springer Nature, cărți, reviste și base de date ajung la milioane de oameni, ajutand cercetători și oameni de știință să descopere, studenții să învețe și profesioniști să-si atingă scopurile și ambițiile lor.

Ca fiind cel mai mare editor de carte academica din lume, editor pentru revistele cu cel mai mare impact din lume și un pionier în domeniul cercetării deschise, suntem într-o poziție unică de a gândi diferit cu privire la ceea ce ar trebui să însemne procesul de publicare astăzi.

Platforma SpringerLink oferă acces cu text integral la reviste străine ştiinţifice de cercetare în format online. Este una din cele mai utilizate resurse electronice de documentare ştiinţifică din lume şi de la noi din ţară. Infiinţată în anul 1996, platforma SpringerLink a continuat să evolueze în funcţie de nevoile cercetătorilor şi în prezent conţine peste 3,300 de titluri de reviste (faţă de 1,551 în 2006), aproximativ 220,000 de cărţi online, peste 5,700 serii de cărţi şi 700 de lucrări de referinţă online, peste 43,000 de protocoale, colecţiile sale conţinând reviste de la cele mai mari biblioteci ştiinţifice din lume. In prezent, in Romania se ofera acces la 2,485 de reviste de specialitate in text integral, din care 1,520 de titluri sunt cotate ISI.

Nature Publishing Group publica peste 100 de reviste (din care peste 80% cu factor de impact ISI) si baze de date online din domeniile: stiintele vietii, fizica, stiinte applicate si medicina clinica. Volumele contin stiri zilnice despre jurnalisti castigatori de premii, opinii ale expertilor, metodologii practice, precum si rezultate ale unor cercetari de mare impact si recenzii de la orice editor din domeniul stiintific.

Nature este cel mai apreciat saptamanal stiintific din lume al Nature Publishing Group (NPG). Lansat in anul 1869, misiunea declarata a acestuia inca de la inceput a fost sa dezvolte publicatiile, sa examineze oportunitatile provenite din aparitia noilor tehnologii si sa ajute la cresterea audientei cititorilor sai.

Continutul academic inclus pe platforma Springerlink Journals este disponibil in Romania incepand cu anul 2004, fiind abonat atat prin programe multiinstitutionale pentru acces la resurse electronice de documentare, cat si individual, de catre institutiile de cercetare interesate.

 

springer nature

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.