Alexander Street – partener E-nformation

Sep 21, 2016
Ovidiu Petroianu

Latest Events

25 Oct 2017 - Sesiune paralela de lucru 10:00 - 10:45 - Alexander Street: Passionate about Academic Streaming Video: What’s New

Various new product and service developments are going to be presented, but the stress will be put on Alexander Street’s new Demand Driven Acquiisition Program and on the innovative Admin Portal with all the tools and services, available through it for librarians.

Seminarul „Alexander Street’s Arts Products. Essential part of research and learning across the academy”, 3 februarie 2017

La începutul lunii Februarie, Alexander Street, în parteneriat cu Enformation, organizează un seminar la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran” din Timișoara.

În cadrul seminarului se vor prezenta:

 • noțiuni introductive despre Alexander Street;
 • explorarea celui mai mare, divers și cuprinzător catalog cu conținut artistic online din lume;
 • accesul la colecții de clipuri video:
  Art and Architecture in Video
  Theatre in Video: Volume I
  Theatre in Video: Volume II
  Music Online: The Complete Music and Dance Package
  Anthropological Fieldwork Online
  Anthropology Online 
  Ethnographic Video Online: Volumes I, II and III 

Mai multe detalii puteți găsi în pagina evenimentului.

Acces gratuit la Colecțiile Alexander Street, 9 ian – 12 mar 2017

Alexander Street și Enformation, oferă o perioadă de acces gratuit de 2 luni la Colecțiile Alexander Street, pe bază de IP instituțional și #deacasa.

Instituții beneficiare:
Biblioteca Centrală Universitară “Eugen Todoran” Timişoara
Universitatea de Vest din Timişoara

Alexander Street reunește conținut exclusiv cu cele mai recente tehnologii pentru a furniza produse și servicii personalizate către bibliotecile și universitățile din întreaga lume. Încorporează conținut video, audio și text cu instrumente online de ultimă generație pentru a transforma modul în care oamenii cercetează, învață și studiază în aproape orice disciplină. În strânsă colaborare cu autoritățile, bibliotecarii, arhivele și editorii se dezvoltă baze de date la cele mai înalte standarde academice. Sunt protejate drepturile de autor, conținutul în format digital, se indexează meticulos materialele folosind câmpuri semantice, se adaugă referințele și materialele contextuale, apoi se publică colecțiile rezultate pe platforma online. Alexander Street excelează în domeniile de consiliere, antropologie, istorie, studii de diversitate, teatru, film, muzică, dans, știri, afaceri și științe sociale.

Mai multe detalii puteți afla în pagina evenimentului.

28 oct 2016 - Sesiune paralela de lucru 14:30 - 15:30 - Does Video Belong in the Academy? Using Academic Streaming Video for Teaching, Learning and Research

Alexander Street occupies a unique space in the university library ecosystem. Where others license or publish, and then aggregate and distribute, we curate multimedia content (much of it licensed, some of it published) into discipline-specific or multidisciplinary collections and packages of collections. In most cases these collections and packages are decidedly aimed at the scholar/researcher, but many of them have a specifically learning-oriented/classroom focus.

The presentation will focus on our specific licensing procedures and Open Access initiatives, where thousands of libraries and academic institutions from around the world contribute to a new innovative academic multimedia content generation. 

Despre Alexander Street

Alexander Street reunește conținut exclusiv cu cele mai recente tehnologii pentru a furniza produse și servicii personalizate către bibliotecile și universitățile din întreaga lume. Încorporează conținut video, audio și text cu instrumente online de ultimă generație pentru a transforma modul în care oamenii cercetează, învață și studiază în aproape orice disciplină.

Alexander Street oferă colecții bine organizate, din surse primare, site-uri web și înregistrări media pentru studiu și cercetare. Sunt pasionați de crearea de resurse on-line de referință care ajută oamenii de știință și studenții să descopere și să învețe.
Proiectele Alexander Street furnizează conținut care nu a fost disponibil anterior, într-o formă care stimulează cercetarea și învățarea. În strânsă colaborare cu autoritățile, bibliotecarii, arhivele și editorii se dezvoltă baze de date la cele mai înalte standarde academice. Sunt protejate drepturile de autor, conținutul în format digital, se indexează meticulos materialele folosind câmpuri semantice, se adaugă referințele și materialele contextuale, și în final colecțiile rezultate se publică pe platforma online.

Alexander Street excelează în domeniile de consiliere, antropologie, istorie, studii de diversitate, teatru, film, muzică, dans, știri, afaceri și științe sociale. În muzică și dans pune la dispoziție peste 10 milioane de piese de înregistrări audio, 1,3 milioane de pagini de partituri și mii de spectacole video, împreună cu materiale de referință și surse primare.
De la fondarea în 2000, Alexander Street a fost prima companie care a oferit înregistrări audio și înregistrări video pentru biblioteci. A fost creată prima bază de date autorizată cu text integral de scenarii de film cu drepturi de autor, underground comics și romane grafice.

Academic Video Online: Premium este cea mai mare și mai complexă colecție de materiale video pe bază de abonament disponibilă pentru biblioteci. Cuprinde peste 48.000 titluri în format video ce acoperă subiecte esențiale, de la antropologie, afaceri, consiliere și istorie la muzică, film, știință și multe altele. Complexitatea conținutului Academic Video Online: Premium face ca această resursă să fie utilă pentru toate tipurile de clienți, oferind bibliotecilor un bun randament pentru investiția lor.

 

Pentru mai multe informatii vizitati:

http://www.alexanderstreet.com

http://www.alexanderstreet.com/products

 

ACCES GRATUIT Academic Video Online: Premium – Alexander Street Press – noiembrie/decembrie 2015

 

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.