American Mathematical Society – partener E-nformation

Iul 20, 2018
Dorin Brindescu
American Mathematical Society

Fondată în 1888, American Mathematical Society este dedicată promovării cercetării și conectării diferitelor comunități matematice globale prin publicații, conferințe, platforma MathSciNet, servicii profesionale, programe de consultare și conștientizare.
MathSciNet este o bază de date atent întreținută și ușor de căutat ce conține recenzii, rezumate și informații bibliografice pentru o mare parte din literatura de specialitate pentru domeniul științelor matematice. Peste 100.000 de elemente noi sunt adăugate în fiecare an, majoritatea clasificate conform «Mathematics Subject Classification». Autorii sunt identificați în mod unic (prin MR Author ID), ceea ce permite o căutare pentru publicații ale unui singur autor, în loc de un șir de nume.
Din anul 1940, Mathematical Reviews (MR) au ajutat cercetătorii și oamenii de știința din domeniul matematic prin furnizarea de informații în timp util cu privire la articole și cărți evaluate de colegi. MathSciNet, versiunea electronică a MR, prezintă o bază de date pe deplin accesibilă cu multe instrumente concepute pentru a ajuta la navigarea literaturii de științe matematice, incluzând:
·            recenzii scrise de o comunitate de experți
·            înregistrări bibliografice care datează de la începutul anilor 1800;
·            link-uri către articole, jurnale și editori;
·            liste de referință asociate;
·            informații despre citari pentru articole, cărți și jurnale.

Extinzând tradiția MR, MathSciNet conține peste 3,2 milioane de articole și peste 2 milioane de conexiuni directe cu articolele originale. Date bibliografice din articole retrodigitizate datează de la începutul anilor 1800. Listele de referință sunt colectate și corelate intern din aproximativ 3,000 reviste, cărți și conferințe și sunt furnizate citări pentru reviste, autori, articole și recenzii. Această bază de date de citări permite utilizatorilor să urmărească istoria și influența publicațiilor de cercetare în domeniul științelor matematice.

Pentru Accesul mobil vă rugăm să vă logați în pagina Profil instituțional!

Acces mobil Acces IP

Parteneri

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.