Arcanum – partener E-nformation

Aug 24, 2022
Diana Jalba

Latest Events

arcanum-partener-enformation

Enformation a încheiat un parteneriat cu Arcanum pentru a furniza Digiteca Arcanum utilizatorilor din România

Enformation și Arcanum, o companie cu o experiență de peste treizeci de ani în digitalizarea, arhivarea și publicarea materialelor tipărite, au încheiat în luna august un protocol de colaborare pentru a aduce pe piața din România Digiteca Arcanum, baza de date care cuprinde numerele mai multor sute de reviste științifice și de specialitate, ziare săptămânale și cotidiene, precum și lexicoane, manuale și colecții de cărți culturale.

Baza de date cu periodice digitalizate se află în continuă creștere și pune la dispoziție cele mai valoroase ziare, cotidiene, reviste de specialitate, colecții de volume tematice. De asemenea, orice cuvânt, expresie, nume de persoană sau așezământ din baza de documente poate fi găsit ușor și rapid datorită motorului de căutare, utilizatorilor rămânându-le doar evaluarea și folosirea rezultatelor. Printre cele mai importante surse tipărite ale trecutului digitalizate de Arcanum se numără: Scânteia (1944-1989), Viaţa Românească (1906-1992), Flacăra (1952-1995), Convorbiri Literare (1867-1944) și multe altele.

Noul parteneriat încheiat de Enformation se adaugă celor deja existente în domeniul cercetării și publicării științifice din dorința continuă de a susține comunitatea de cercetare din România. Credem ferm că fiecare serviciu oferit și fiecare colaborare realizată oferă sprijin utilizatorilor Enformation – autori, cercetători, bibliotecari, profesori, doctoranzi, masteranzi sau studenți.

Despre Arcanum

Arcanum este o companie din Ungaria, înființată de peste trei decenii, care se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite. În prezent, a realizat digitalizarea a peste 30 de milioane de pagini și deține un know-how complex, bazat pe un echipament modern și pe o nouă tehnologie pentru software-uri. Arcanum oferă celor interesați management de proiecte, digitalizare în volum mare, baze de date, accesare de bănci de date. 

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.