ProQuest – partener E-nformation

Sep 22, 2016
Dorin Brindescu

Latest Events

Pentru Accesul mobil vă rugăm să vă logați în pagina Profil instituțional!

Acces mobil Acces IP

 

Mai multe detalii pe anelisplus.ro.

Clarivate a finalizat achiziția ProQuest

Clarivate, un lider global în oferirea de informații acreditate și de perspective de încredere, susținător de bază al accelerării ritmului inovației, a finalizat achiziția ProQuest, un lider global în furnizarea de software, date și statistici către instituțiile academice și institutele de cercetare.

Prin fuziunea Clarivate – ProQuest, două afaceri care sunt orientate pe utilizatori și care au drept obiectiv fundamental comun dezvoltarea inovării, se constituie un lider internațional în furnizarea de informații și software dedicate organizațiilor de cercetare, în scopul încurajării descoperirilor științifice, împărtășirii de cunoștințe și accelerarea inovării în viitor.
Adunarea conținutului, împreună cu soluții de conectare și filtre pentru discernerea informației, devine esențială într-o lume supraîncărcată de informație. În acest sens, unirea Clarivate – ProQuest oferă acces la una dintre cele mai mari colecții de conținut interoperabil, îngrijită de experți pentru știință și proprietate intelectuală, dotată totodată cu tehnologii care îmbunătățesc descoperirea de noi informații, precum și gestionarea și împărtășirea lor. Astfel, utilizatorii vor putea dezvălui conexiuni și vor putea rămâne în contact pe durata procesului de inovare.

În urma fuziunii, nu va exista nicio întrerupere a serviciilor furnizate de Clarivate și ProQuest! Amândouă organizațiile vor continua să funcționeze optim, oferind utilizatorilor calitate excepțională, serviciu clienți de încredere și susținere! În plus, planurile de viitor presupun construirea unei strategii comune de dezvoltare a produselor în scopul extinderii capacităților pentru următoare cercetări, descoperiri, procese de predare-învățare și inovație transdisciplinară! Pentru mai multe detalii, accesați https://clarivate.com/clarivate-proquest-acquisition/.

10 Iunie 2020 - Webex EbookCentral – LibCentral Train the trainer.

Pentru a te ajuta să gestionezi contul creat special pentru instituția ta, în calitate de reprezentant al instituției, te invităm să participi la la webex-ul gratuit EbookCentral – LibCentral Train the trainer. 

Data: 10 iunie 2020
Interval orar: 13:00 – 14:30
Speaker: Stefan Voss, ProQuest Training & Consulting Partner
Locație: Online

Acest curs este gratuit și se adresează persoanelor de contact care au primit rolul de administrator pentru Libcentral printr-un email generat de Proquest pentru activarea acestui cont. Link-ul de acces la platforma ebookcentral pentru administratori îl poți găsi aici.

Ghid utilizare

 

Descarcă prezentarea

 

Vizionează Webex LibCentral
Iunie 2020 - Acces Gratuit Academic Complete - EbookCentral

ProQuest în colaborare cu Enformation îți oferă o perioadă de trial la colecția de cărți Academic Complete disponibilă pe platforma Ebook Central.

Perioada de desfășurare: 08.06.2020-30.07.2020
Instituții beneficiare:  Lista instituțiilor beneficiare
Modalitate de acces: pe bază de IP instituțional
Link de acces: link personalizat pentru fiecare institutie.

IMPORTANT!

Pentru a putea descărca titlurile de interes vă rugăm sa va creați un cont pe platforma EbookCentral. Contul creat pe platforma EbookCentral este aprobat imediat dacă acesta este creat în cadrul instituției. În cazul în care creati contul în afara instituției, acesta va fi aprobat ulterior de către administratorul contului desemnat pentru această perioadă de trial(biblioteca). Ulterior, acest cont poate fi folosit pentru accesarea Academic Complete și din afara instituției.

Academic Complete oferă bibliotecilor o colecție accesibilă, de aproximativ 150.000 de cărți electronice multidisciplinare, cu acces nelimitat, multi-utilizatori, instrumente de cercetare puternice și descărcări de capitole fără DRM. Deoarece ProQuest se concentrează mai mult pe calitate și nu pe cantitate, un procent mare din titlurile disponibile este de actualitate și, ca atare, poate fi utilizat pentru perioade mai lungi de timp.

Atributele unice includ titluri exclusive de la editori cheie precum Wiley, statistici bazate pe sesiuni și utilizatori furnizate cu ajutorul Patron Analytics. Academic Complete include, de asemenea, Widgetul de afișare a cărților pentru promovarea titlurilor pe orice site web și elemente selectate din Syndetics Unbound, care oferă elemente importante pentru utilizatori, precum recenzii și recomandări direct în cadrul Ebook Central. ProQuest oferă mai multe modele de achiziții complementare, permițând bibliotecilor să folosească Academic Complete ca o colecție de bază, apoi să utilizeze statisticile de utilizare pentru a stabili în mod strategic unde are sens să se suplimenteze cu achiziție la cerere, acces perpetuu, împrumuturi pe termen scurt.

Pentru mai multe informații referitoare la Academic Complete ne puteți contacta la sales@e-nformation.ro sau puteți consulta broșura aici.

Un ghid de utilizare complet găsiți aici.

Despre ProQuest

ProQuest este un partener-cheie pentru proprietarii de conținut de toate tipurile, care conservă și care permite accesul la aceste informații ample și variate. Aceste parteneriate au construit o colecție de conținut în creștere, care acum cuprinde:

  • 90.000 de surse autorizate,
  • peste 6 miliarde de pagini digitale și se întinde pe șase secole.
  • cea mai mare colecție de dizertații și teze din lume;
  • 20 de milioane de pagini și trei secole de istorie din ziare internationale, naționale, regionale și de specialitate;
  • peste 450.000 de cărți electronice;
  • ample colecții multidisciplinare cuprinzand cele mai importante reviste și periodice academice din lume;
  • arhive unice ale colecțiilor istorice digitizate din biblioteci și muzee mari, precum și organizații diverse, precum Royal Archives, Associated Press și National Association for the Advancement of Colored People.

Acest conținut vast permite cercetări serioase în aproape orice subiect de cercetare din perspective multiple și în mai multe formate. Precizia procesului de căutare a conținutului este activat prin capacitatea recunoscuta a ProQuest de a structura datele pentru un acces simplu și descoperirea de către studenți, cercetători și utilizatori a informațiilor de toate tipurile. Aceste tehnologii ProQuest descopera conținutul potrivit la momentul potrivit, în timp ce altele fluidizeaza rutine de cercetare cu suport bibliografic automat și de gestionare a documentelor, furnizand platforme on-line in orice moment, in orice loc. Pentru bibliotecari, ProQuest este un partener esențial în stimularea transformării organizațiilor lor, oferind un sistem practic și interoperabil Software-as-a-Service (SaaS), soluții pentru achiziție, evaluare, management și marketing a colecțiilor de informații.

PROQUEST Central oferă acces la textul integral și la rezumate din reviste științifice de cercetare în format online, rapoarte, ziare, cărți de la edituri academice de prestigiu, edituri universitare, asociații academice, asociații profesionale din intreaga lume.

Totalizând peste 22.600 de titluri periodice, disertații, ziare, rapoarte, documente, clipuri video, ProQuest Central este una din cele mai vaste surse de documentare enciclopedică online cu text integral. Pe o singură platformă online sunt disponibile 30 din cele mai populare baze de date ProQuest care acoperă peste 160 de domenii, inclusiv de afaceri, știință și tehnologie, medicină și sănătate, literatură, societate și cultură, artă, istorie, religie, calculatoare, educație. Aceasta este o resursă multidisciplinară de neegalat pentru toți cercetătorii, de toate nivelurile, precum și o colecție inovatoare pentru bibliotecile de toate tipurile.

Continutul academic inclus pe platforma ProQuest este disponibil in Romania incepand cu anul 2004, fiind abonat atat prin programe multi-institutionale pentru acces la resurse electronice de documentare, cat si individual, de catre institutiile de cercetare interesate.

proquest mica

Descarca Aplicatia
↓ descarca

Member Login

Ai uitat parola?

Creează cont

Resetează parola
Te rugăm să introduci adresa ta de email. Vei primi noua parolă pe email.